Πάτρα: Η ΕΛΑΣ έχει φτάσει σε «μη ανακοινώσιμο» συμπέρασμα, λύνεται το μυστήριο με τα νεκρά παιδιά

Οι Αρχές προσπαθούν εδώ και καιρό να ρίξουν «φως» στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα και να απαντήσουν στο γιατί «έφυγαν» από τη ζωή μέσα σε μόλις τρία χρόνια.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η αστυνομία έχει καταλήξει σε ένα «μη ανακοινώσιμο» συμπέρασμα, ενώ σύμφωνα με το MEGA, η υπόθεση οδεύει προς εξιχνίαση, καθώς δεν αποκλείεται έως και την Τετάρτη να έχουν γίνει συλλήψεις .

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο πρώτες περιπτώσεις (Μαλένας και Ίριδας) συνηγορούν στον ασφυκτικό θάνατο ως αιτία θανάτου, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο και ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας να οφείλεται σε αυτό.

Εντός της εβδομάδας, αναμένεται να ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση της Τζωρτζίνας, και όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχουν βρεθεί ουσίες στον οργανισμό του παιδιού, ωστόσο διερευνάται εάν ταιριάζουν και ποσοτικά με την φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε η Τζωρτζίνα.

Παράλληλα, μιλώντας στο MEGA η δικηγόρος, Εβίτα Βαρελά, αποκάλυψε πως η αστυνομία έχει καταλήξει σε ένα συμπέρασμα προς το παρόν «μη ανακοινώσιμο», ενώ πέρα από το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, θα εξεταστούν και οι καταθέσεις των μαρτύρων, όπως και η μαρτυρία της εργαζόμενης του νοσοκομείου, όπως ανέφερε η ίδια.

«Το πόρισμα του ιατροδικαστή, είναι ένα από τα στοιχεία που μπορεί να στηριχθεί ο Εισαγγελέας για να ασκηθεί ποινική δίωξη, εφόσον, αποδειχθεί ασφυκτικός βίαιος θάνατος, αποστέρηση οξυγόνου. Σε συνάρτηση και σε σχέση με τις μαρτυρικές καταθέσεις που δείχνουν ότι κάποιος είναι ύποπτος να έχει διαπράξει ένα έγκλημα, ο Εισαγγελέας θα καταλήξει στο άτομο που θα ασκήσει την δίωξη» συμπλήρωσε η δικηγόρος.

Νέα μαρτυρία για την Τζωρτζίνα και τη μητέρα της

Παράλληλα, η γυναίκα που φρόντιζε την Τζωρτζίνα και είχε αναλάβει την αποκατάστασή της, όταν η 9χρονη έμεινε τετραπληγική λόγω της εγκεφαλοπάθειας, μίλησε στο Mega και εξήγησε πώς προέκυψαν οι μελανιές στο σώμα της.

«Ένα Σάββατο έλαβε ο κύριος… φωτογραφία στο Viber με μελανιές στα χέρια του παιδιού και μου το προώθησε αμέσως, με τη σύσταση της μητέρας, γραπτή σύσταση, να προσέχουμε πιο πολύ πώς πιάνουμε το παιδί, γιατί μελανιάζει πιο εύκολα. Του εξήγησα πως είναι αδύνατον να έχει συμβεί στα χέρια μας, ούτε από τη νοσηλεύτρια ούτε από εμένα.

Την Τζωρτζίνα την είχαμε παραπάνω από μπιμπελό. Πήγα την Δευτέρα, το παιδί ήρθε κανονικότατα και εκεί διαπίστωσα ότι οι μελανιές προέρχονταν από μία βίδα» είπε.

«Λόγω της υπερτονίας της κλείδωνε απίστευτα στα χέρι της. Διαπίστωσα πως προερχόταν από συγκεκριμένη βίδα στο καρότσι, γι’ αυτό τα σημάδια δεν ήταν της ίδιας ημέρας. Αφού το διαπίστωσα, ζήτησα να μιλήσω και με τους δύο γονείς, όχι μόνο με την κυρία Ρούλα. Στην αρχή μου είπε ότι δεν ήταν εύκολα να μιλήσω και με τον κύριο Μάνο, γιατί έκανε μεταφορές και γύρναγε στις 22:00.

Περίμενα έναν γονιό να έρθει, να κατεδαφίσει το ΚΔΑΠ βλέποντας το παιδί του με αυτές τις μελανιές. Η αντίδραση ήταν πολύ ήπια σε σημείο παραίνεσης. Εξήγησα ότι θα περιμένω γιατί θέλω να μιλήσω και στους δύο, δεν δέχομαι να μιλήσω στον ένα γονιό. Εγώ δεν γνώριζα εάν ήταν μαζί ή όχι το ζευγάρι, δεν με αφορούσε αυτό».

Σύμφωνα με όσα είπε η ίδια, οι δύο γονείς εμφανίστηκαν την επόμενη ημέρα στο κέντρο αποκατάστασης. «Ήμουν πολύ επιθετική, γιατί με έπνιγε το δίκιο, ενώ εκείνοι ήταν και οι δύο πολύ συγκαταβατικοί. Μου είπαν ότι εάν είχαν την παραμικρή υποψία ότι μπορεί να την κακοποιούσαμε θα είχαμε κινηθεί νομικά και τους απάντησα ότι κι εγώ το ίδιο θα έκανα».

Από τη μεριά του, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης ανέφερε ότι «είμαστε στην τελική ευθεία για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων. Αρχές της επόμενης εβδομάδας πιστεύω θα ξέρουμε τι έχει συμβεί. Έχουν βρεθεί σωρεία φαρμακευτικών ουσιών και από τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ξέρουμε αν πρόκειται για την φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε η Τζωρτζίνα ή αν αφορούν άλλες ουσίες».

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αποκαλύψεις έχει αρχίσει και όλα δείχνουν πως στις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν αποδείξεις και στοιχεία για τους θανάτους των τριών κοριτσιών. {https://www.dikaiologitika.gr}

Recommended For You