Πακιστάν: Αστυνομικός έχασε τη ζωή του από έκρηξη βόμβας στο ΒΔ Πακιστάν

4 άτομα, μεταξύ των οποίων 3 αστυνομικοί και 1 πολίτης, τραυματίστηκαν σε έκρηξη κοντά σε αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Mardan της επαρχίας Khyber Pakhtunkhwa

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο yenisafak.com τουλάχιστον ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις αστυνομικοί και ένας πολίτης, τραυματίστηκαν σε έκρηξη βόμβας κοντά σε αστυνομικό τμήμα στο βορειοδυτικό Πακιστάν, δήλωσε αξιωματούχος την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το τμήμα έκτακτης ανάγκης του Rescue 1122, η βόμβα εξερράγη μπροστά από τον αστυνομικό σταθμό Chamtar στον δρόμο Nasata στην περιοχή Mardan της επαρχίας Khyber Pakhtunkhwa.

«Μέχρι στιγμής, ένας αστυνομικός έχει σκοτωθεί και άλλοι τέσσερις έχουν τραυματιστεί που μεταφερθήκαμε στο ιατρικό συγκρότημα Μαρντάν», δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Anadolu ο Μπιλάλ Φαϊζί, εκπρόσωπος του Rescue 1122.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας μετά το περιστατικό.

Η Mardan, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Khyber Pakhtunkhwa, βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα (31 μίλια) βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της επαρχίας Πεσαβάρ.

Τον Μάρτιο, τουλάχιστον 63 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και σχεδόν 200 τραυματίστηκαν όταν βομβιστής αυτοκτονίας στόχευσε πιστούς που έκαναν προσευχή της Παρασκευής σε σιιτικό τζαμί στην Πεσαβάρ.

Η τελευταία επίθεση πυροδότησε φόβους για την επιστροφή της τρομοκρατίας στην Πεσαβάρ και σε άλλα μέρη της επαρχίας, η οποία μετά από μακροχρόνια εστία τρομοκρατίας ήταν ειρηνική τα τελευταία αρκετά χρόνια εν μέσω βελτίωσης της ασφάλειας στη χώρα της Νότιας Ασίας.

Την Τετάρτη, ένας στρατιώτης του πακιστανικού στρατού σκοτώθηκε επίσης κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τρομοκράτες στην περιοχή Μιρ Άλι της περιοχής του Βόρειου Ουαζιριστάν κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Recommended For You