Πανελλαδικές εξετάσεις: «Πανωλεθρία, έβαλαν όλα τα αντι-SOS» – Τι κάνει σήμερα ο… θρυλικός μαθητής του 1997

Βγήκε από την εξέταση ο Βασίλης Γκαραμέτσης και είπε τον πόνο του στις κάμερες – Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, πώς πάνε τα πράγματα για τον απογοητευμένο μαθητή;

Οποιος έχει δώσει Πανελλαδικές, δύσκολα θα έχει ξεχάσει την απογοήτευση και -γιατί όχι- το σοκ όταν δει ότι φέτος η επιτροπή που βάζει τα θέματα είπε να πρωτοτυπήσει και να μην βάλει τα θέματα SOS.

Και τι καλύτερο να μοιραστείς τον πόνο σου στην τηλεοπτική κάμερα που θα σε περιμένει έξω από το σχολείο.
Πριν από 25 χρόνια, στις εξετάσεις του 1997, βγήκε από ένα σχολείο ένας μαθητής που μόλις είχε γράφει Ιστορία της Γ’ Δέσμης. Και -τι απογοήτευση- έπεσαν τα «αντι-SOS».

«Πανωλεθρία! Έβαλαν στα Αρχαία εύκολα για να γράψουν και οι άσχετοι και να κριθούν οι μαθητές στην παπαγαλία. Έπρεπε να γράψεις 20 σελίδες, για πρώτη φορά έβαλαν συνδυαστικά ερωτήματα, πολύ δύσκολη η εξωτερική πολιτική, στο Μικρασιατικό όλα τα αντι-SOS», διαμαρτύρεται ο μαθητής.

 

Υπολογίζει ότι έγραψε 16-17, ήταν «για τους πάρα πολύ καλά διαβασμένους παπαγάλους».

Ο νεαρός ήταν ο Βασίλης Γκαραμέτσης, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα.

Παρά τον φόβο του ότι δεν τα πήγε και τόσο καλά στις εξετάσεις, οι σπουδές του ήταν πολύ καλές.

Σπούδασε στη Νομική της Αθήνας και στο Columbia Law School, μια από τις κορυφαίες σχολές στις ΗΠΑ. Εργάστηκε στις ΗΠΑ και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελβετία, στη Βασιλεία, για μεγάλη τράπεζα.

Πηγή: protothema.gr

Recommended For You