Πανελλαδικός Αγώνας Τοξοβολίας στον Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη

Πανελλαδικός αγώνας τοξοβολίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 στο Δημοτικό Γήπεδο Νίκαιας (Γήπεδο Προοδευτικής, Χρυσοστόμου Σμύρνης 45, Νίκαια) με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, τον Αθλητικό Σύλλογο Τοξοβολίας ΑΒΑΡΙΣ, και τον Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

Είναι ο πρώτος επίσημος πανελλαδικός αγώνας τοξοβολίας που διεξάγεται στον Δήμο Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη και διενεργείται με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης της Νίκαιας.

Το πρόγραμμα του αγώνα αφορά αγωνίσματα μόνο ανοιχτού χώρου, για όλους τους τύπους τόξων και για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, και θα υλοποιηθεί σε δύο βάρδιες και τις δύο ημέρες, από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, και από τις 3 έως 7 το απόγευμα, με τις απονομές των τίτλων να ακολουθούν μετά τη λήξη των αγωνισμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου “ΑΒΑΡΙΣ” https://avarisarchery.gr/ast-avaris-protoi panelladikoi-agones-toxovolias-sth-nikaia/#page-content.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη, Λευτέρης Χατζηπαυλίδης σχετικά με τη συνδιοργάνωση του Πανελλαδικού Αγώνα Τοξοβολίας δήλωσε:

“ Είναι μεγάλη μας χαρά που ένας πανελλαδικός αγώνας τοξοβολίας πραγματοποιείται στον Δήμο μας και αποτελούμε μέρος αυτής της διοργάνωσης. Βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε αθλητική δραστηριότητα και αποδεικνύουμε συνεχώς και έμπρακτα την ουσιαστική συμβολή του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη στην αθλητική ανάπτυξη.  Γνωρίζουμε ότι το άθλημα της τοξοβολίας είναι ένα από τα λιγότερο προβεβλημένα αθλήματα στην Ελλάδα και ότι τον τελευταίο καιρό παρουσιάζεται μία αύξηση του ενδιαφέροντος των πολιτών για συμμετοχή και παρακολούθηση. Ανάλογη αύξηση παρατηρούμε και στον Δήμο μας ιδιαίτερα μέσα από την ενασχόληση στα αντίστοιχα προγράμματα που προσφέρονται κάθε έτος από τη Διεύθυνση Αθλητισμού. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους τοξότες και τις τοξότριες που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, και καλούμε όλον τον κόσμο να παρευρεθεί στο Δημοτικό Γήπεδο για να τους παρακολουθήσει από κοντά να συναγωνίζονται.” 

Η Τοξοβολία, ως άθλημα και ως τρόπος εκγύμνασης και αναψυχής, απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά, και δεν αποκλείει τα άτομα με αναπηρία. Αποτελεί ένα τεχνικό και πνευματικό άθλημα, το οποίο αποτελεί πηγή αυτοπεποίθησης, με τους συμμετέχοντες να αναπτύσσουν ικανότητες συγκέντρωσης, ακρίβειας και υπομονής. Βοηθά στη στάση και τη θέση του σώματος, και παράλληλα με την εξάσκηση αναπτύσσεται η αντοχή, η ισορροπία, η ευλυγισία, η νοητική πειθαρχία και η εσωτερική κυριαρχία.

Η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη κατά τακτά χρονικά διαστήματα συνδιοργανώνει με τον Αθλητικό Σύλλογο Τοξοβολίας “ΑΒΑΡΙΣ”, που εδρεύει στον ομώνυμο Δήμο, τρίμηνα δωρεάν σεμινάρια τοξοβολίας για αρχάριους. Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της Διεύθυνσης Αθλητισμού, Π.Ράλλη και Θηβών, Νίκαια, και στα τηλέφωνα 2104933300, 2104919139, 2104903076.

Recommended For You