Παράδοση τριών απορριμματοφόρων και κάδων ανακύκλωσης στη Νίκαια

Την Τετάρτη 20 Απριλίου με την παράδοση στον Δήμο Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη, τριών απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων, 1.388 καφέ κάδων και ειδικών κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών διαλογής, συνεχίστηκε ο δεύτερος κύκλος διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από την Περιφέρεια, σε Δήμους της Αττικής.

Κατά την παράδοση του εξοπλισμού, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη και την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ. Αντωνάκου, ευχαρίστησε τον «έμπειρο αυτοδιοικητικό» Γ. Ιωακειμίδη για τη συνεργασία στην υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης και στη διαχείριση των βιοαποβλήτων.

Αναφερόμενος στο νέο εξοπλισμό με τον οποίο ενισχύθηκε ο στόλος καθαριότητας του Δήμου, τόνισε: «στόχος μας είναι ο εξοπλισμός αυτός στα έμπειρα χέρια των εργαζομένων της αυτοδιοίκησης να αποτελέσει τη δύναμη πυρός για να γυρίσουμε σελίδα στον τρόπο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων από την πηγή. Πλέον, ο Δήμος της Νίκαιας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη έχει στα χέρια του σύγχρονα μέσα και μπορεί να κάνει τη δουλειά του με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε να κάνουμε την Αττική μας μια πράσινη Περιφέρεια».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης δήλωσε ότι «ο Δήμος τρέχει με γοργούς ρυθμούς τα ζητήματα της ανακύκλωσης και της αποκομιδής των βιοαποβλήτων». Υπογράμμισε ότι η ανακύκλωση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, το οποίο καθυστέρησε να ξεκινήσει στην Ελλάδα με ευθύνη και της αυτοδιοίκησης. Με τα απορριμματοφόρα και με τους καφέ κάδους που έχουμε, πρόσθεσε, θα μπορούμε «κάθε μέρα να διαχειριζόμαστε και μεγαλύτερες ποσότητες και ελπίζουμε πραγματικά στα επόμενα δύο χρόνια να έχουμε πετύχει πολύ υψηλούς στόχους, που είναι και το ζητούμενο όλων, τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο».

Τέλος, αναφερόμενος στον νέο υπερσύγχρονο εξοπλισμό απορριμματοφόρων που πλένουν και καθαρίζουν τους κάδους κατευθείαν, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και την αντιπεριφερειάρχη για την σημαντική συμβολή τους στο ζήτημα αυτό στο οποίο «οι Δήμοι, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν».

{https://www.powergame.gr/}

Recommended For You