Παράνομη έκρινε το δικαστήριο την αυριανή απεργία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Η Δικαιοσύνη απεφάνθη για τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι καθώς η διοίκηση του οργανισμού προσέφυγε στα δικαστήρια, ώστε αυτές να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές.

ΟΑΣΘ-Δικαιοσύνη: Τον τελικό λόγο στην διαμάχη μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης του ΟΑΣΘ είχε η Δικαιοσύνη όπως έγραψε το dikastiko.gr καθώς αποφάσισε για τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγέλλει οι εργαζόμενοι αφού η διοίκηση του οργανισμού προσέφυγε στα δικαστήρια, ώστε αυτές να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το grtimes.gr το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε παράνομη την αυριανή απεργία των εργαζομένων ΟΑΣΘ 

ΟΑΣΘ-Δικαιοσύνη: Η προσφυγή της Διοίκησης του Οργανισμού

Η διοίκηση του οργανισμού προσέφυγε με αγωγή κατά της 24ωρης απεργίας (για αύριο Πέμπτη 14/4) που κήρυξε το συνδικάτο εργαζόμένων του ΟΑΣΘ.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη και για την πεντάωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του οργανισμού στις 8/4 και μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η απόφαση για το εάν ήταν παράνομη και καταχρηστική. Στη συγκεκριμένη στάση εργασίας τους, δεν κινούνταν λεωφορεία ούτε με προσωπικό ασφαλείας.

Στις 6/4 οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ είχαν συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που είχαν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και για όλη την ημέρα το συγκοινωνιακό έργο του οργανισμού εκτελούταν με προσωπικό ασφαλείας. Τα ΚΤΕΛ που εκτελούν μέρος του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ, πραγματοποιούν κανονικά τα δρομολόγιά τους ανεξάρτητα με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

ΟΑΣΘ-Δικαιοσύνη: Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ζητούν να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να τους καταβάλλεται το επίδομα (ανθυγιεινό) και θέσηςς ευθύνης, το οποίο όπως υποστηρίζουν, ενώ το ελάμβαναν κανονικά χωρίς να έχει εκδοθεί σχετική ΚΥΑ την τελευταία 5ετία, έπαψαν να το παίρνουν ελλείψει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Σε πρόσφατη του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, καθηγητής, είχε επισημάνει ότι τα θέματα που θέτουν οι εργαζόμενοι είναι δρομολογημένα για να λυθούν.

{https://www.dikastiko.gr/}

Recommended For You