ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παρολίγον άγριο φονικό στο Φαρ Ουέστ της Κρήτης

 

Την Πέμπτη,στις 4 τα ξημερώματα, παρολίγο να εξελιχθεί άγριο έγκλημα στην περιοχή Καβρός στον Αποκόρωνα Χανίων Κρήτης, η επωνομαζόμενη περιοχή ως “Φαρ Ουέστ” της Κρήτης, λόγω των πολλών εγκλημάτων που συμβαίνουν εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή και όλα σχεδόν χωρίς σημαντική αφορμή.

Μία παρέα 4 ατόμων, κατά τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, φεύγοντας από γλέντι που είχε πάει, αποφάσισε να συνεχίσει τη διασκέδαση της σε γνωστό μπαρ στην περιοχή Καβρός στον Αποκόρωνα Χανίων.

Δύο άτομα της παρέας ενώ έπιναν το ποτό τους με τις κοπέλες που διέθετε το μαγαζί, διαπιστωσαν οτι ένας Αλβανός πελάτης και φίλος του ιδιοκτήτη τους αγριοκοίταζε επίμονα. Ένας από αυτούς, ρώτησε τον Αλβανό γιατί τον κοιτάει έτσι, απορώντας. Ο Αλβανός του απάντησε “όχι, δεν συμβαίνει κάτι” και τον βλέπει το άτομο της παρέας να κατευθύνεται στον ιδιοκτήτη.

Στη συνέχεια ο ιδοκτήτης και δύο – τρεις του μαγαζιού πήγαν στην παρέα και τους είπαν να φύγουνε. Αυτοί ρώτησαν να μάθουν τον λόγο που τους έδιωχνε και αντί για απάντηση εισέπραξαν δυνατά σπρωξίματα μέχρι τον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού και ένας από αυτούς έπεσε κάτω και χτύπησε στην ωμοπλάτη. Τότε, ο ιδιοκτήτης έβγαλε ένα πιστόλι και σημαδεύοντας τα δύο άτομα τους έριξε δύο ευθείες βολές, οι οποίες ευτυχώς δεν τους πέτυχαν. Ακολούθησαν 4 – 5 βολές χαμηλά προς τα πόδια που και αυτές, ευτυχώς, δεν τους πέτυχαν.

Ο ένας εκ της παρέας, αυτός που χτύπησε από το πέσιμο στην ωμοπλάτη, πήγε πρώτη φορά σε αυτό το μαγαζί και δεν γνώριζε κανέναν ούτε το ιστορικό του μαγαζίού. Από τον μεγάλο φόβο που βίωσε, άρχισε να φωνάζει “βοήθεια” και καλούσε από το κινητό του την αστυνομία, όπου τελικά μετά από 10 συνεχόμενες κλήσεις και απειλώντας τους ότι επειδή κινδυνεύει η ζωή του και δεν παρεμβαίνουν θα απευθυνθεί στον εισαγγελέα υπηρεσίας, τότε έστειλαν από τα Χανιά περιπολικό στον τόπο του συμβάντος.

Ο “παληκαράς” ιδιοκτήτης, οι μπράβοι και οι κοπέλες του μαγαζιού ακούγοντας τον οτι καλεσε την αστυνομια έσβησαν τα φώτα, έκλεισαν το μαγαζί και άρων – άρων τράπηκαν σε φυγή. Όταν έφτασε το περιπολικό, έκανε έλεγχο στον χώρο όπου και βρέθηκαν οι κάλυκες του πιστολιού και καταγράφηκε το συμβάν από τα άτομα της παρέας. Μετά από αυτό τα 2 παραλίγο θύματα της παρέας μετέβησαν στα Χανιά στα κεντρικά της αστυνομίας όπου και έδωσαν πλήρη κατάθεση του συμβάντος. Ο αξιωματικός υπηρεσίας υπέδειξε στο τραυματισμένο άτομο από το πέσιμο, ο οποίος ταυτόχρονα είναι και ΑΜΕΑ με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, να επισκεφτεί το νοσοκομείο Χανίων διότι τον έβλεπε ότι έχει υποστεί σοβαρό νευρικό κλωνισμό από αυτό που πέρασε.

Ο παθόντας είναι έτοιμος να καταθέσει μήνυση με μάρτυρες τους υπόλοιπους τρεις της παρέας κατά του ιδιοκτήτη,του καταστήματος και των μπράβων και έχουν πέσει οι κοινοί γνωστοί του ιδιοκτήτη να μεσολαβήσουν ώστε να τον αποτρέψουν από αυτή του την ενέργεια λέγοντας του ότι ο ιδιοκτήτης και οι άνθρωποι του είναι μπράβοι της νύχτας με όπλα και έμποροι ναρκωτικών και θα τον σκοτώσουν αν δεν αποσύρει και την ήδη κατάθεση που έχει δώσει, διότι εδώ και πολλά χρόνια απειλούν και εκβιάζουν κατοίκους και επαγγελματίες της γύρω περιοχής.

Αυτός όμως είναι ανένδοτος γιατί κατά τέτοιο τρόπο λειτουργούν πολλοί στην Κρήτη, οι οποίοι είναι εγκληματίες, εκβιαστές και κινδυνεύουν άνθρωποι όσο αυτοί κυκλοφορούν και δεν βρίσκεται ένας άνθρωπος να τους καταγγείλει. Εδώ μιλάμε για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως που θα μπορούσε να υπάρχει θύμα κι ένας απλός άνθρωπος κατά την διάρκεια των πυροβολισμών διότι το κατάστημα βρίσκεται σε μεγάλη τουριστική περιοχή με πολλά ξενοδοχεία και μαγαζιά και κυκλοφορούν εκατονταδες άνθρωποι συνεχόμενα σε αυτή την περιοχή.

Ας ελπίσουμε η τόλμη αυτού του ανθρώπου να γίνει παράδειγμα προς μίμηση σε όλους τους ανθρώπους που βιώνουν ένα τέτοιο συμβάν ώστε να πάρουν δύναμη και οι υπόλοιποι να καταγγέλουν τέτοιου είδους περιστατικά ώστε να εξαλειφθούν τα φονικά στην Κρήτη για ψύλλου πήδημα.

Οι ιδιοκτήτες τέτοιων μπαρ με γυναίκες οφείλουν να γνωρίζουν ότι στο μαγαζί θα έρθουν άνθρωποι για να πιουν, να διασκεδάσουν με τις γυναίκες που παρέχει το μαγαζί (κονσομανσιόν) που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν γνώση και εμπειρία για να λειτουργήσουν ένα τέτοιο μαγαζί διαφορετικά να επιστρέψουν στα βουνά όπου έβοσκαν αίγες διότι με μαθηματική ακρίβεια θα καταλήξουν στην φυλακή ή στο μνήμα.

Recommended For You