ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Οι δύο επιλογές για την ονομασία του

Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ καλούνται την Κυριακή 8 Μαΐου να επιλέξουν το νέο όνομα της παράταξης

Γνωστές έγιναν οι δύο επιλογές για την ονομασία του ΚΙΝΑΛ, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής.

Την Κυριακή 8 Μαΐου, πέντε μήνες μετά τις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου και την ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη σε νέο πρόεδρο τα μέλη του Κινήματος, καλούνται να αποφασίσουν ποιο όνομα θέλουν για το κόμμα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας πρόσφατα σε κομματική εκδήλωση στην Πάτρα, είχε τονίσει: «Το όνομα της παράταξης που θα κατέβουμε στις βουλευτικές εκλογές θα το υπογράψουν με την ψήφο τους τα χιλιάδες μέλη μας που θα συμμετέχουν στη διαδικασία της 8ης Μαΐου».

Τα υποψήφια ονόματα είναι:
  • ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής
  • Κίνημα Αλλαγής

Στη δημοσιότητα δόθηκε και το ψηφοδέλτιο για την επιλογή ονόματος. Δίπλα στο όνομα «Κίνημα Αλλαγής» βρίσκεται το σήμα του ΚΙΝΑΛ (ρόδο), ενώ δίπλα στην επιλογή «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής», υπάρχει το σήμα του ΠΑΣΟΚ (πράσινος ήλιος).

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Το ψηφοδέλτιο για την αλλαγή ονόματος – Οι δύο επιλογές-1

Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ καλούνται την Κυριακή 8 Μαΐου να επιλέξουν το νέο όνομα της παράταξης.

Την Κυριακή το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα πάει στις κάλπες για την εκλογή των Τοπικών και Νομαρχιακών Επιτροπών, με το σύνολο των συνέδρων που θα εκλεγούν να ανέρχεται στους 4.602, ενώ τα μέλη που θα εμφανιστούν στα εκλογικά κέντρα θα κληθούν να ψηφίσουν και για το νέο όνομα του κινήματος.

Στη συνέχεια, οι σύνεδροι που θα εκλεγούν θα κληθούν κατά το τριήμερο 20 με 22 Μάη να εκλέξουν τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και τα κεντρικά όργανά του.

Εκτός της Κεντρικής Επιτροπής και των Κεντρικών Οργάνων του κόμματος, οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο πρόκειται να επικυρώσουν πολιτικό κείμενο Θέσεων στο οποίο θα προσδιορίζεται οι ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καθώς και οι βασικές προγραμματικές του κατευθύνσεις για την κατάρτιση του εκλογικού προγράμματος του κινήματος.

Σημειώνεται ότι επικρατέστερα ονόματα μέχρι τώρα θεωρούνταν το «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» και το «ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη», συνεπώς ο αποκλεισμός του δεύτερου ονόματος από τη διαδικασία τελικής επιλογής συνιστά ανατροπή.

Η τελική πρόταση διαμορφώθηκε έπειτα από συνεχείς συσκέψεις, τις τελευταίες ημέρες, στη Χαριλάου Τρικούπη, υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, όπου εξετάστηκαν τα πολιτικά και νομικά πλεονεκτήματα κάθε ονομασίας.

{https://www.kathimerini.gr/, https://www.athensvoice.gr/, https://focus-radio.gr/}

Recommended For You