ΠΑΣΟΚ: Τα στοιχήματα του Νίκου Ανδρουλάκη – Η αποτίμηση του συνεδρίου

Στο ΠΑΣΟΚ έμειναν κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι από το Συνέδριο του κόμματος, όμως πλέον ο Νίκος Ανδρουλάκης κοιτάζει την επόμενη μέρα. Κι αυτή είναι γεμάτη από στοιχήματα, όπως παραδέχονται στενοί του συνεργάτες.

Παρακολουθώντας τις δημοσκοπήσει στα ηγετικά κλιμάκια της Χαριλάου Τρικούπη αντιλαμβάνονται, μεν, το κοινωνικό ρεύμα που έχει αποκτήσει το κόμμα, αλλά το σήμα που εκπέμπει η ηγεσία είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Πρακτικά, τονίζουν ότι δεν πρέπει τα δημοσκοπικά ποσοστά να παραμείνουν στάσιμα, δεδομένου ότι το επόμενο διάστημα θα υποστούν πιέσεις τόσο από τα δεξιά τους όσο και από τα αριστερά τους. Εξάλλου, αντιλαμβάνονται ότι οι πολίτες αναμένεται να κρίνουν ιδιαίτερα αυστηρά το πολιτικό στίγμα της ηγεσίας όσο το ΠΑΣΟΚ θα πλησιάζει σε απόσταση βολής τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό, από την άλλη, δεν είναι κάτι που φοβίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη και τους επιτελείς του, μια και από την πρώτη στιγμή έχουν αποφασίσει να μην κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους: Καμία συνεργασία, καθαρή γραμμή, κριτική στις κυβερνητικές επιλογές αλλά και κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση. Σίγουρα η λογική των ίσων αποστάσεων ενέχει ένα… ρίσκο, αφού οι πολίτες θέλουν από νωρίς να γνωρίζουν τι πρόκειται να πράξει την επόμενη των εκλογών, εντούτοις ο Ν. Ανδρουλάκης έχει αποφασίσει να… παίξει το συγκεκριμένο στοίχημα.

 

Νίκος ΑνδρουλάκηςΝίκος Ανδρουλάκης
Την ίδια ώρα, στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν θέσει ένα πολύ σημαντικό στόχο, ο οποίος εν πολλοίς θα κρίνει την εκλογική πορεία του κόμματος. Η κρίσιμη περιφέρεια που θεωρούν ότι θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα είναι η Αττική, και εκεί το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη θα δώσει το επόμενο διάστημα το βάτος της. Παράλληλα, σχεδιάζεται είναι μια νέα «καμπάνια» με δράσεις και περιοδείες για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, παρουσία και του κ. Ανδρουλάκη ενώ σύντομα θα κλείσουν τα εσωκομματικά μέτωπα, προκειμένου το κόμμα να βρεθεί σε εκλογική ετοιμότητα, σε περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέξει τις πρόωρες εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, βασική προτεραιότητα το επόμενο διάστημα για το ΠΑΣΟΚ αποτελούν τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη, με τα οποία θα ασχοληθούν ιδιαίτερα ενεργά. Ακρίβεια, τόσο καύσιμα, όσο και στα προϊόντα πρώτης ανάγκης, ενέργεια και μια ενδεχόμενη επισιτιστική κρίση θα βρεθούν ψηλά στην ατζέντα του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι το επόμενο διάστημα η δυσφορία στην κοινωνία θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Πρόθεση του ΠΑΣΟΚ είναι με τις προτάσεις που έχουν καταθέσει αλλά και αυτές που σχεδιάζονται να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει και… τρίτος δρόμος.


Αρθρογράφος: Αλέξανδρος Διαμάντης


Πηγή: ethnos.gr

Recommended For You