Πειραιάς: Εγκαινιάστηκε η Γιορτή Λουλουδιών στο Πασαλιμάνι

Από τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη εγκαινιάστηκε η Γιορτή Λουλουδιών στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι.

Τα εγκαίνια της Γιορτής Λουλουδιών, στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Η εντυπωσιακή αυτή γιορτή με την πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων και την μεγάλη ποικιλία φυτών και λουλουδιών ξεκίνησε στις 29 Απριλίου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 15 Μαΐου.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες από όλη την Αττική έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μέσα από μια μεγάλη ποικιλία λουλούδια και φυτά της αρεσκείας τους και να στολίσουν με αυτά τα μπαλκόνια και τις βεράντες τους, δίνοντας άρωμα και χρώμα στις γειτονιές του Πειραιά.

Η ξεχωριστή αυτή δράση αποτελεί θεσμό για την πόλη μας και διοργανώνεται από τον δήμο Πειραιά σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής. 

«Εγκαινιάσαμε σήμερα τη Γιορτή των Λουλουδιών στην πλατεία Κανάρη, η οποία έχει δημιουργήσει μια πολύ όμορφη εικόνα στο Πασαλιμάνι δίπλα στη θάλασσα. Η Γιορτή των Λουλουδιών αποτελεί θεσμό και είναι μια καθιερωμένη δράση στην πόλη μας, την οποία «αγκαλιάζουν» κάθε χρόνο κάτοικοι και επισκέπτες από όλο το Λεκανοπέδιο. Θα ήθελα να καλέσω τους Πειραιώτες να επισκεφθούν την Γιορτή Λουλουδιών και να επιλέξουν όμορφα λουλούδια και φυτά από τα 30 περίπτερα που βρίσκονται στην πλατεία Κανάρη» τόνισε ο Γιάννης Μώραλης.

Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αντωνία Καρακατσάνη, υπογράμμισε ότι «είναι θεσμός πλέον για τον Πειραιά αυτή η γιορτή, με εξαίρεση βέβαια το 2020 που λόγω της πανδημίας δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Ένας θεσμός που αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, αναφορικά με το πράσινο και την καταλυτική επίδρασή του τόσο στο περιβάλλον όσο και στην κλιματική αλλαγή». 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής Αλέξανδρος Μεταξάς, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πειραιά «που με τη στήριξή του εδώ και χρόνια πραγματοποιούμε τη Γιορτή Λουλουδιών».

Ώρες λειτουργίας καθημερινά, από τις 10:00 έως τις 22:00. 

{https://www.tovima.gr/}

Recommended For You