Η Εθνική επικράτησε 2-0 του Κοσόβου και εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο στο Nations League. Ο Γκουστάβο Πογέτ στις δηλώσεις του στη NOVA τόνισε πως οι παίκτες του έκαναν χαρούμενη την Ελλάδα. Επίσης περιέγραψε με ιστορία από τα παιδικά χρόνια για το πώς αντιλαμβάνεται την πίεση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πογέτ:

Για το τέσσερα στα τέσσερα: Παίζουμε κάθε παιχνίδι για να κερδίσουμε, δεν είναι εύκολο. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους παίκτες, έδωσαν τα πάντα, έκαναν τη χώρα χαρούμενη σήμερα”.

Για το αν δίνει εύσημα και στον εαυτό του: “Η κατάσταση είναι απλή, προσπαθώ να σκεφτώ για το παιχνίδι, να αναλύσω τις θέσεις να γνωρίσω περισσότερο τους παίκτες και να πάρω αποφάσεις. Όταν ένας προπονητής παίρνει περισσότερες σωστές αποφάσεις, είναι καλύτερος προπονητής. Σήμερα μιλήσαμε πριν από το παιχνίδι, τους μεταφέρω με απλά μηνύματα. Τους είπα είναι η τελευταία προσπάθεια, να δώσουν τα πάντα. Εάν δείτε τα αποδυτήρια σήμερα δεν θα το πιστέψετε, το τέλειο μέρος να είσαι”.

Για το αν είναι υπό πίεση : “Αυτό είμαι εγώ, από μικρός. Ο πατέρας μου που πέθανε πριν από λίγα χρονιά. Ήμουν 9 χρόνια παίζαμε με μία ομάδα από την Αργεντινή. Πριν φύγω από το σπίτι μου είπε δεν χάνουμε από τους Αργεντινούς. Από τότε κατάλαβα τι σημαίνει να κερδίζω. Κάνω τα πάντα να κερδίσω, αυτό λέω και τους παίκτες μου. Το να μην έχει δεχθεί γκολ για τέσσερα παιχνίδια είναι μεγάλο επίτευγμα. Η οργάνωση, η επιθυμία, μπορώ να πω πολλές λέξεις για τα παιδιά.. Σήμερα κερδίσαμε για εσάς”.

Για την λέξη υπομονή: “Είδαμε να προσπαθούν από κάθε πλευρά, έδειξαν υπομονή, αυτή είναι μία από τις λέξεις που είχαμε σημειώσει. Όταν είναι έχεις την μπάλα μην την χάνεις. Μπορείς να πεις 10 στους 12 πόντους είναι καλά, αλλά 12 στα 12… δείξαμε ότι δεν είναι απίθανο”.

Τι θα φάτε σήμερα“Δεν θυμάμαι. Μία πίτα. Εάν μείνω εδώ πολύ, θα μάθω (ελληνικά)”.

Στη συνέντευξη Τύπου μεταξύ άλλων ανέφερε“Όταν είσαι σε αυτό το επίπεδο προσπαθείς να κερδίσεις και μετά κοιτάς πώς θα ανέβεις επίπεδο. Σαφώς πρέπει να βελτιωθούμε. Το σύντομο χρονικό διάστημα με τους παίκτες μου δεν μπορώ να ζητήσω κάτι παραπάνω, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Θέλουμε χρόνο, τώρα χρειαζόμαστε όλοι ξεκούραση, έφτασαν στα όρια τους. Υπήρχαν παίκτες που έπαιξαν με ό,τι τους απέμεινε”.

Πηγή: sport24.gr