Ποια χόμπι κάνουν καλύτερο το βιογραφικό σας;

Τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σας σίγουρα δεν είναι οι πιο σημαντικές πληροφορίες στο βιογραφικό σας σημείωμα, ούτε συγκαταλέγονται στα στοιχεία που πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβετε. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν προσθέτουν αξία ή πως δεν μπορούν να συμβάλουν ώστε να ξεχωρίσετε ανάμεσα στους υπόλοιπους υποψηφίους!

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, το χόμπι σας μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά και να συμβάλει στην πρόσληψή σας. Υπάρχουν, βέβαια, και άλλες περιπτώσεις που ίσως είναι καλύτερα να κρατήσετε τα ενδιαφέροντά σας μακριά από τα μάτια του πιθανού εργοδότη σας.

Πότε είναι, λοιπόν, χρήσιμο να αναφέρετε στο βιογραφικό σημείωμα τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σας και πότε όχι; Επίσης, ποια χόμπι αυξάνουν τις πιθανότητες να προσληφθείτε στη δουλειά που επιθυμείτε;

Γιατί αξίζει να αναφέρετε τα χόμπι σας στο βιογραφικό σας

Τα ενδιαφέροντα και οι ασχολίες του ελεύθερου χρόνου σας αντικατοπτρίζουν εν μέρει την προσωπικότητά σας και δείχνουν τι άνθρωπος είστε πίσω από τον επαγγελματία που σκιαγραφείται μέσα από την εργασιακή εμπειρία στο βιογραφικό.

Αν μάλιστα είστε νέος εργαζόμενος, χωρίς ιδιαίτερη ή ενδεχομένως και χωρίς καθόλου εργασιακή εμπειρία, τα χόμπι είναι ακόμα πιο σημαντικά, γιατί μέσω αυτών δείχνετε ότι είστε άνθρωπος δραστήριος και με ενδιαφέροντα!

Ουσιαστικά, τα χόμπι ένας ακόμα τρόπος για να δηλώσετε -και μάλιστα με πιο «πρακτικό» τρόπο- κάποιες ποιότητες ή δεξιότητές σας. Κι αυτό γιατί οι ασχολίες του ελεύθερου χρόνου συνδέονται με τα επονομαζόμενα soft skills, δηλαδή εκείνες τις δεξιότητες που δεν είναι μετρήσιμες ή δεν αποκτώνται μέσω της παραδοσιακής εκπαίδευσης.

Για παράδειγμα, ένας δρομέας χαρακτηρίζεται από επιμονή και αντοχή. Αν, λοιπόν, το χόμπι σας είναι να συμμετέχετε σε μαραθωνίους, ο/η recruiter θα αντιληφθεί πως είστε άνθρωπος που αντέχει την πίεση και που δεν εγκαταλείπει εύκολα.

Η ζωγραφική, από την άλλη, δείχνει δημιουργικότητα και καλαισθησία, ενώ μπορεί να δηλώνει και την τάση σας να προσέχετε και την παραμικρή λεπτομέρεια. Πόσα επαγγέλματα σας έρχονται στο μυαλό, για τα οποία αυτές οι ποιότητες θα ήταν πολύτιμες σε έναν εργαζόμενο;

Εντέλει, τα χόμπι στο βιογραφικό δεν σκιαγραφούν απλώς τον άνθρωπο «πίσω» από τον υποψήφιο εργαζόμενο (το οποίο είναι κάτι που θέλουν να διακρίνουν οι εργοδότες). Δύνανται, επίσης, να ενδυναμώσουν το βιογραφικό σας ως προς τη θέση που διεκδικείτε, συμβάλλοντας ώστε να θεωρηθείτε ως η κατάλληλη επιλογή.

Όσο πιο συναφές είναι το χόμπι σας -ή οι ποιότητες που αυτό δηλώνει- με τη θέση εργασίας που διεκδικείτε τόσο μεγαλύτερη αξία θα δώσει στο βιογραφικό σας!

Ενδιαφέροντα που είναι κατάλληλα για το βιογραφικό σας

Οτιδήποτε ενισχύει θετικά την εικόνα σας είναι υπέρ σας να υπάρχει. Αν, μάλιστα, το χόμπι σας ή οι δεξιότητες που το χαρακτηρίζουν έχουν συνάφεια με την επιθυμητή θέση εργασίας, ακόμα καλύτερα. Ακολουθούν κάποια που αποτελούν καλές επιλογές.

[Διαβάστε περισσότερα εδώ]

Recommended For You