Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τους νέους πίνακες

Στάλθηκαν στο Τυπογραφείο οι προκηρύξεις των εκπαιδευτικών – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις και πότε θα βγουν τα αποτελέσματαΣτάλθηκαν την Πέμπτη 16/02 στο Εθνικό Τυπογραφείο, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα ρεπορτάζ του proson για το χρονοδιάγραμμα του ΑΣΕΠ, οι δύο προκηρύξεις (1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023) των εκπαιδευτικών, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για το άνοιγμα των πινάκων κατάταξης, των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι πίνακες, που ανοίγουν ξανά μετά από τρία ολόκληρα χρόνια, θα δώσουν την ευκαιρία στους νέους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν για πρώτη φορά τα «χαρτιά» τους και στους παλαιότερους να προσθέσουν τα «προσόντα» που έχουν αποκτήσει την τελευταία τριετία.

Βάσει των πινάκων αυτών θα προκύψουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα σχολεία όλης της χώρα την επόμενη σχολική χρονιά. Να σημειώσουμε εδώ ότι στην περίπτωση που προκύψουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, αυτοί θα γίνουν από τους υπάρχοντες πίνακες, οι οποίοι έχον ισχύ έως τα τέλη Αυγούστου του 2023.

Τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα κατάταξης, κατά κλάδο και ειδικότητα για τις δύο προκηρύξεις των εκπαιδευτικών υπάρχουν αναλυτικά στα δύο συνοδευτικά αρχεία: 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023.

Πότε θα «τρέξουν» οι αιτήσεις

Από τη στιγμή που «έφυγαν» για το τυπογραφείο οι δύο προκηρύξεις, χρειάζονται ορισμένες ημέρες για να πάρουν ΦΕΚ. Το πιθανότερο σενάριο, είναι τα σχετικά ΦΕΚ να δημοσιευθούν εντός της επόμενης εβδομάδας και μάλιστα προς τα τέλη της.

Από τη στιγμή που θα πάρουν ΦΕΚ, θα μεσολαβήσουν περίπου 10 ημέρες μέχρι την έναρξη των αιτήσεων. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών στο ΑΣΕΠ θα ξεκινήσουν στις αρχές Μαρτίου και θα διαρκέσουν για περίπου τρεις εβδομάδες.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί έχουν να αναμένουν και την πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας, για να καταθέσουν τα χαρτιά τους στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ). Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προκηρύξεις της ειδικής αγωγής, οι δύο προσκλήσεις είχαν «τρέξει» σχεδόν ταυτόχρονα.

Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα

Τα προσωρινά αποτελέσματα κατάταξης των εκπαιδευτικών αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές του καλοκαιριού, εκτός εάν την ίδια περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι βουλευτικές εκλογές. Στην περίπτωση αυτή, θα ανακοινωθούν αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και σχηματιστεί η νέα Κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανακοίνωσε και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, επειδή η στελέχωση των σχολείων είναι ένα καίριο ζήτημα, υπάρχει η πρόβλεψη για να παρακαμφθεί (μέσω απόφασης του ΣτΕ), το «πάγωμα» της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων κατά τη διάρκεια των εκλογών.

«Ήξεις, αφήξεις» το θέμα των διορισμών

Όσον αφορά το ζήτημα των μόνιμων διορισμών, τόσο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως όσο και η υφυπουργός Ζέττα Μακρή, σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων αποφεύγουν να δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση και απαντούν συνήθως με τη «γλώσσα του Μαντείου των Δελφών».

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση αφήνει ένα ανοικτό «παραθυράκι» για νέους μόνιμους διορισμούς. Δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς άλλωστε, αφού βρισκόμαστε, σε μία άκρως «ζωντανή» προεκλογική περίοδο.

Λίγες μέρες πριν η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μιλώντας στο Mega και σε ερώτηση του δημοσιογράφου είπε ότι  «οι μόνιμοι διορισμοί των εκπαιδευτικών θα ξεκινήσουν, αλλά δεν θα ολοκληρωθούν, γιατί είναι εκλογική χρονιά και υπάρχουν συνταγματικές απαγορεύσεις και περιορισμοί».

Στις αρχές του Ιανουαρίου η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο Mega, σε ερώτηση για πότε θα γίνουν οι επόμενοι διορισμοί εκπαιδευτικών είπε πως φέτος λόγω εκλογών δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ωστόσο οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών θα γίνουν κανονικά.

Όμως και στη συνάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρο Κόπτση, για τα τρέχοντα ζητήματα της εκπαίδευσης οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών το 2023 δεν επιβεβαιώθηκαν ούτε και αποκλείστηκαν.

Αιτήσεις αναπληρωτών: Αναλαμβάνει το Proson.gr για εσάς τα πάντα

Τις αιτήσεις χιλιάδων αναπληρωτών (και τη δημιουργία προφίλ σε ΑΣΕΠ, ΟΠΣΥΔ) την αναλαμβάνει το Proson.gr έγκυρα και έγκαιρα

  • Δημιουργία προφίλ στο ΑΣΕΠ
  • Διεκπεραίωση αίτησης στο πληροφοριακό σύστημα του ΑΣΕΠ για προσλήψεις αναπληρωτών
  • Υποβολή δημιουργίας φακέλου – αίτησης στον ΟΠΣΥΔ για τις προσλήψεις αναπληρωτών

Πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί να προλάβουν να πάρουν 11 (+ 2 μόρια) πριν κλείσουν οι αιτήσεις

Ο μόνος τρόπος στην Ελλάδα για να πάρουν οι εκπαιδευτικοί 7 μόρια είναι η online Πιστοποίηση Αγγλικών του goLearn που μπορούν να την λάβουν μέσα σε μόνο 2 ημέρες χωρίς να χρειάζεται να δώσουν προφορικά και έκθεση!

Το χαρτί το παίρνουν μέσω τηλεξέτασης από τον υπολογιστή τους απαντώντας σε 56 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής

Παράλληλα μπορούν να πάρουν ακόμα 4 μόρια με την Πιστοποίηση Υπολογιστών

Είναι η μόνη στη χώρα που παίρνετε το χαρτί μέσα σε 2 με 3 μόνο ημέρες στα χέρια σας! Κάνετε online την πιο εύκολη εξέταση στην Ελλάδα από τον υπολογιστή σας μέσω τεστ ερωτήσεων – απαντήσεων σε Reading – Listening μόνο και μετά από 2 με 3 ημέρες έρχεται το χαρτί

Αυτή την πιστοποίηση επιλέγουν δεκάδες χιλιάδες ενήλικες κάθε χρόνο που βιάζονται να πάρουν τα Αγγλικά και τα έξτρα μόρια!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε Ειδική Αγωγή και Σχολική Ψυχολογία του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ

Σύμφωνα με το νόμο τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια του Παν.Πατρών δίνουν 2 μόρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς για διορισμούς και προσλήψεις στις προκηρύξεις των εκπαιδευτικών και στο άνοιγμα πινάκων!

Τα σεμινάρια του Παν.Πατρών κοστίζουν μόνο 20 ευρώ το μήνα και παρέχουν μοριοδοτούμενο πιστοποιητικό επιμόρφωσης

Πηγή: proson.gr

Recommended For You