Πρόγραμμα κατάρτισης βοηθών μαγείρων από το ΚΕΚ Λάρισας

Ξεκίνησε σήμερα 27/03 στην Ελασσόνα, η υλοποίηση εξειδικευμένου προγράμματος της ΔΥΠΑ επαγγελματικής κατάρτισης με θεματικό αντικείμενο «Βοηθός Μάγειρα», συνολικής διάρκειας 250 ωρών.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΔΥΠΑ και του Δήμου Ελασσόνας και απευθύνεται σε ομάδα ανέργων κατοίκων του Δήμου.

Η ΔΥΠΑ προσφέρει στοχευμένες παρεμβάσεις επαγγελματικής κατάρτισης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών οικονομιών, καθώς μέχρι στιγμής έχουν υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία πλήθος εξειδικευμένων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης μέσω συντονισμένων συνεργασιών της ΔΥΠΑ με Δήμους σε διάφορες Περιφέρειες της επικράτειας.

Βασικός σκοπός της δράσης: η απόκτηση κατάλληλων γνώσεων και ικανοτήτων στο θεματικό αντικείμενο της κατάρτισης, με απώτερο σκοπό την ένταξη/επανένταξή τους στην αγορά εργασίας με την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην ευρύτερη περιοχή.

Την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος έχει το ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας, ενώ το θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος του θα διεξαχθεί σε επιλεγμένες αίθουσες του Δήμου Ελασσόνας που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Recommended For You