Πρόταση «βόμβα» από Καπραβέλο για τη γρίπη: Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Ο Νίκος Καπραβέλος τονίζει ότι υπάρχει μεγάλη έξαρση των ιογενών λοιμώξεων και επανέλαβε αρκετές φορές πως η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θα πρέπει να αποφασίσει τη μετάθεση, μετά την προσεχή Δευτέρα, της επαναλειτουργίας των σχολείων.

Πρόταση «βόμβα» κατέθεσε ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας για την έξαρση στα κρούσματα κορονοϊού, αλλά και τα πολλά περιστατικά γρίπης που υπάρχουν στην κοινότητα.

«Ελπίζω τα δύσκολα να είναι πίσω μας και έτσι φαίνεται, είμαι αισιόδοξος» τόνισε ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

«Ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος με χαμηλή όμως νοσηρότητα», συμπλήρωσε.

Ωστόσο αναφερόμενος στην έξαρση στα κρούσματα κορονοϊού και γρίπης, μαζί με την έλλειψη κλινών σε ΜΕΘ Παίδων, ο Νίκος Καπραβέλος τόνισε ότι ανησυχεί για τα παιδιά και εκτίμησε ότι η Επιτροπή των Ειδικών θα έπρεπε ίσως να σκεφτεί και να αποφασίσει την παράταση των σχολικών διακοπών, ώστε να μην ανοίξουν την Δευτέρα τα σχολεία.

Αυτό -κατά τη γνώμη του διακεκριμένου γιατρού- θα επιτείνει το πρόβλημα και θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των ασθενών και δη των παιδιών για νοσηλείες σε ΜΕΘ, κάτι που πέρασε η Βρετανία τους περασμένους μήνες.

Για την Κίνα, ο Νίκος Καπραβέλος, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι η παραλλαγή αυτή είναι η Όμικρον και δεν τον ανησυχεί, ενώ τόνισε πως τα μέτρα που παίρνει η Ευρώπη είναι προληπτικά, αλλά χρειάζεται επιτήρηση και συνεργασία με τον ΠΟΥ για να μην αποτελέσει εκκολαπτήριο νέων στελεχών.

Ο κ. Καπραβέλος επανέλαβε αρκετές φορές πως οι αρμόδιοι της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουγείου Υγείας, θα πρέπει να αποφασίσουν την συνέχιση των σχολικών διακοπών και την μετάθεση του χρόνου επαναλειτουργίας των σχολείων και της διεξαγωγής των μαθημάτων τουλάχιστον για μια εβδομάδα.

πηγή

Recommended For You