Πόσα χρήματα χρειάζονται για να θεωρείται κάποιος πλούσιος; Στοιχεία ανά χώρα

Πόσα χρήματα χρειάζονται για να θεωρείται κανείς πραγματικά πλούσιος; Η απάντηση είναι πως εξαρτάται από το πού μένει. Για να μπει κανείς στο 1% των πλουσιότερων του Μονακό πρέπει η περιουσία του να φτάνει σε οκταψήφια επίπεδα, την ώρα που στη Ρουμανία,  κάτι παραπάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια αρκούν για να  θεωρείται κάποιος κροίσος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του διεθνούς κτηματομεσιτικού γραφείου Knight Frank, το όριο για να μπει κάποιος στο 1% των πλουσιότερων του Μονακό ανέρχεται σε 12,4 εκατ. δολάρια.

Πόσα χρήματα χρειάζονται για να θεωρείται κάποιος πλούσιος; Στοιχεία ανά χώρα-1

Σημαντικά χαμηλότερο, αλλά και πάλι υψηλό, είναι το «κατώφλι» για το 1% στην Ελβετία (6,6 εκατ. δολάρια) και την Αυστραλία (5,5 εκατ. δολάρια). Στις ΗΠΑ, χρειάζεσαι 5,1 εκατ. δολάρια για να μπεις στο κλαμπ των πραγματικά πλούσιων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η πανδημία και η αύξηση του κόστους ζωής έχουν διευρύνει το χάσμα ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές χώρες. Για να μπει κάποιος στο 1% του Μονακό χρειάζεται περιουσία τουλάχιστον 200 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τα μόλις 57.000 δολάρια που χρειάζονται για να θεωρηθεί κάποιος πλούσιος στις Φιλιππίνες.

Τα νοικοκυριά χαμηλότερων εισοδημάτων σε όλο τον κόσμο νιώθουν το βάρος του πληθωρισμού, ο οποίος τα αναγκάζει να ξοδεύουν μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους για την κάλυψη των αναγκών τους σε τρόφιμα και στέγαση. Από την άλλη πλευρά, οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου αύξησαν τη συνολική περιουσία τους σχεδόν κατά 600 δισ. δολάρια φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, με τον CEO της Meta και δημιουργό του Facebook, Mark Zuckerberg, να κερδίζει τα περισσότερα.

«Η αυξανόμενη ανισότητα διεθνώς θα μπορούσε να οδηγήσει στο να μπει στο μικροσκόπιο αυτή η ομάδα –κυρίως με σκέψεις για μεγαλύτερη φορολόγηση των περιουσιακών στοιχείων και ακόμα και των εκπομπών ρύπων», σημειώνει η Flora Harley της Knight Frank.

Πηγή: moneyreview.gr 

Recommended For You