Ρέθυμνο: Έπεσαν πυροβολισμοί σε μπλόκο της αστυνομίας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οδηγός δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο και επιχείρησε να χτυπήσει, με το όχημα του, τους αστυνομικούς

Επεισοδιακά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, εξελίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, η προσπάθεια κλιμακίου της ΟΠΚΕ να κάνει έλεγχο σε ΙΧ αγροτικό αυτοκίνητο, στην περιοχή του Ατσιπόπουλου, στο Ρέθυμνο.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο οδηγός του οχήματος όχι μόνο δεν σταμάτησε στο σήμα που του έκαναν οι αστυνομικοί, αλλά στην προσπάθειά του να διαφύγει επιχείρησε και να “πέσει” πάνω τους με το αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν χρήση όπλων, με αποτέλεσμα να βληθούν τα ελαστικά του αγροτικού αυτοκινήτου. Ακολούθησε καταδίωξη και το αγροτικό ακινητοποιήθηκε σε μια απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου.
Ερωτηθείς σχετικά από το Cretalive,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, κ. Χρήστος Τσανακτσίδης, έδωσε τα συγχαρητήριά του στους άνδρες της ΟΠΚΕ για την ψυχραιμία και τον επαγγελματισμό με τον οποίο έδρασαν. “Μπράβο στα παιδιά, ενήργησαν όπως έπρεπε και όπως έχουν εκπαιδευτεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο οδηγός του οχήματος, που φέρεται να έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές,  συνελήφθη και οδηγείται στην δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί πληροφορία, η οποία ελέγχεται, ότι το όλο περιστατικό έφτασε μέχρι το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και υπάρχει εντολή για διακοπή της απόσπασης των αστυνομικών που συμμετείχαν στο περιστατικό!

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, κ. Χρήστος Τσανακτσίδης
{https://www.cretalive.gr/}

Recommended For You