Ρεάλ Μαδρίτης: Ευχαρίστησε με ανακοίνωση όσους στήριξαν τον Βινίσιους, αιχμές κατά του Λουίς Ρουμπιάλες

Η Ρεάλ Μαδρίτης με ανακοίνωσή της ευχαρίστησε όσους έστειλαν μηνύματα στήριξης στον Βινίσιους, συμπεριλαμβανομένων και των μεγάλων διεθνών ΜΜΕ, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για ό,τι συνέβη στο Μεστάγια.

Η (νέα) ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Βινίσιους Ζούνιορ από οπαδούς της Βαλένθια στο Μεστάγια, ταρακούνησε το ισπανικό ποδόσφαιρο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης δέχθηκε κύμα συμπαράστασης, όπως αναμενόταν, από όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο και οι μερένγκες αισθάνθηκαν την ανάγκη να τους ευχαριστήσουν γι’ αυτό.

Παράλληλα επιτέθηκε στον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο γι’ αυτό που συμβαίνει, λόγω της θέσης του που επηρεάζει και τη διαιτησία.

Η ανακοίνωση της Ρεάλ Μαδρίτης για τον Βινίσιους: Η Ρεάλ Μαδρίτης θα ήθελε να ευχαριστήσει τον παίκτη μας Βινίσιους Τζούνιορ για τις πολυάριθμες εκδηλώσεις στοργής, αλληλεγγύης και στοργής που έλαβε από όλα τα μέρη του κόσμου.

Οι επιθέσεις μίσους και ρατσισμού πρέπει να εξαλειφθούν για πάντα από την κοινωνία μας και έτσι μίλησαν προσωπικότητες από όλα τα κοινωνικά στρώματα και από διαφορετικούς εθνικούς και διεθνείς θεσμούς μετά τα όσα συνέβησαν χθες στο στάδιο Μεστάγια.

Ο σύλλογός μας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς την ανώτατη αρχή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, τον Πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος είπε ότι οι αγώνες όπου διαπράττονται αυτά τα εγκλήματα μίσους πρέπει να σταματήσουν και να διακοπούν.

Επίσης, ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Βραζιλίας, Λούλα Ντα Σίλβα, ο οποίος ζητά να ληφθούν σοβαρά μέτρα για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος και του οποίου το θύμα είναι, όπως είπε, ”ένας νεαρός άνδρας που πέτυχε στη ζωή και που γίνεται ένας από τους καλύτεροι ποδοσφαιριστές του κόσμου”.

Ομοίως, οι συμπαίκτες του έχουν δείξει αλληλεγγύη και υποστήριξη προς τον Βινίσιους, τόσο αυτοί της Ρεάλ Μαδρίτης όσο και των υπόλοιπων ομάδων στον κόσμο. Θρύλοι, παίκτες και προπονητές, μερικοί από αυτούς εξίσου σημαντικοί στη διεθνή σκηνή όπως ο Ρονάλντο Ναζάριο, ο Εμπαπέ, ο Φέρντιναντ, ο Νεϊμάρ, ο Κακά, ο Σάντσο, ο Λίνεκερ, ο Ρομπέρτο Κάρλος ή ο Κασεμίρο, ανάμεσα σε δεκάδες και δεκάδες μορφές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Τα ατυχή γεγονότα που έχουν συμβεί έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και ντροπιάζουν το ποδόσφαιρό μας, όπως αποτυπώνονται και καταγγέλλονται στα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ. Από την Washington Post ή τη L’Equipe, για να αναφέρουμε μερικά μόνο εμβληματικά παραδείγματα, υπογραμμίζουν έντονα το σοβαρό πρόβλημα του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Και τέλος, μας εκπλήσσουν οι δηλώσεις του προέδρου της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες, γιατί ως επικεφαλής του ισπανικού ποδοσφαίρου και του διαιτητικού κατεστημένου, επέτρεψε να μην ληφθούν δυναμικά μέτρα, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της FIFA, για να αποφευχθεί η κατάσταση που έχει επιτευχθεί. Η εικόνα του ποδοσφαίρου μας είναι σοβαρά πληγωμένη και φθαρμένη στα μάτια όλου του κόσμου.

Η παθητικότητά του έχει συμβάλει στην ανημποριά και ανυπεράσπιστη του παίκτη μας Βινίσιους. Οι διαιτητές, μακριά από το να ενεργούν σταθερά και να εφαρμόζουν τα ρυθμιστικά πρωτόκολλα, επέλεξαν στις περισσότερες περιπτώσεις να ανασταλούν και να αποφύγουν να λάβουν τις αποφάσεις που τους αντιστοιχούσαν. Μόλις χθες, ο διαιτητής και οι υπεύθυνοι για το VAR απέφυγαν τις ευθύνες τους και πήραν άδικες αποφάσεις βασισμένες σε ελλιπείς εικόνες, οι οποίες δεν φάνηκαν στο σύνολό τους, οι οποίες ήταν προκατειλημμένες και οδήγησαν στην απευθείας αποβολή του παίκτη μας Βινίσιους.

Δυστυχώς, αυτό που έγινε χθες και η διαχείριση που έγινε από τους διαιτητές και το VAR, δεν το αντιλαμβανόμαστε ως κάτι μεμονωμένο, αλλά μάλλον ως κάτι που έχει επαναληφθεί σε πολλούς αγώνες μας. Το θύμα που το υποφέρει δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί υπεύθυνο για το έγκλημα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ανησυχούμε πολύ που δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από την Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία όλο αυτό το διάστημα, παρά τα προφανή και επαναλαμβανόμενα σήματα συναγερμού που καταγγέλλει ο σύλλογός μας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ελπίζει ότι, δεδομένης της σοβαρότητας της τρέχουσας κατάστασης και της εικόνας που προσφέρεται στον κόσμο το ισπανικό ποδόσφαιρο, να υπάρξει δυναμική και άμεση δράση από όλους όσοι έχουν την ευθύνη και τις δυνάμεις να καταπολεμήσουν αυτές τις μάστιγες που είναι ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και έχθρα. Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει να εργάζεται ώστε οι αξίες που διατήρησαν την ιστορία μας να συνεχίσουν να αποτελούν πρότυπο συνύπαρξης και παραδειγματισμού” , ανέφερε χαρακτηριστικά η Ρεάλ Μαδρίτης στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: sport24.gr

Recommended For You