Ρωσία: Επίθεση χάκερς στο Μουσείο Ερμιτάζ

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας θα αποφασίσει πώς θα αξιολογήσει το συμβάν.

Άγνωστοι παραβίασαν το σύστημα των ηλεκτρονικών οθονών, που είναι εγκατεστημένες στο μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, και έδειξαν πληροφορίες για τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν στην Μπούκα της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια της κατοχής από την Ρωσία την άνοιξη του 2022, αναφέρει ο ιστότοπος Fontanka.ru.

Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται τι συγκεκριμένα έδειξαν μέσα από τις οθόνες. Υπάλληλοι του μουσείου Ερμιτάζ απευθύνθηκαν στην αστυνομία το βράδυ της ίδιας ημέρας (29/1), η οποία προσπαθεί να εντοπίσει τους χάκερς, ενώ η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας θα αποφασίσει πώς θα αξιολογήσει το συμβάν.

Στα τέλη Φεβρουαρίου του περασμένου χρόνου, κατά την έναρξη της εισβολής, τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη Μπούκα στην περιοχή του Κιέβου.

Μαζικοί τάφοι και ομαδικές εκτελέσεις

Μετά την απελευθέρωσή της, στην πόλη και στα πλησιέστερα χωριά εντοπίσθηκαν μαζικοί τάφοι. Μόνο στην Μπούκα βρέθηκαν τα πτώματα 458 κατοίκων μεταξύ των οποίων και 9 παιδιών. 

Στις 25 Ιανουαρίου, μια βιντεοσκοπημένη ομιλία του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μεταδόθηκε από την τηλεόραση στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, καθώς και στην περιοχή Κρασνοντάρ, την προσαρτημένη Κριμαία και την Σεβαστούπολη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η ομιλία του αρχηγού του κράτους εμφανίστηκε στις οθόνες αντί του συνηθισμένου προγράμματος των ρωσικών τηλεοπτικών καναλιών, όπως το STS και το TNT. Οι ρωσικές αρχές το απέδωσαν σε χάκινγκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Recommended For You