Ρωσία: Ο πρόεδρος της Δούμας προτείνει την αφαίρεση υπηκοότητας από «προδότες»

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Δούμας, Βιτσισλάβ Βολόντιν. Ποια περίπτωση επικαλέστηκε.

Ο πρόεδρος της Δούμας, Βιτσισλάβ Βολόντιν πρότεινε σήμερα να αφαιρεθεί η ρωσική υπηκοότητα από τους «προδότες» που αντιτίθενται στην εισβολή στην Ουκρανία, αναφέροντας ως παράδειγμα τη Ρωσίδα δημοσιογράφο Μαρίνα Οβσιάνικοβα που διέκοψε ένα δελτίο ειδήσεων της ρωσικής τηλεόρασης για να διαμαρτυρηθεί κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας υποστηρίζει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, κατανοούν την αναγκαιότητά της για την ασφάλεια της χώρας μας και του έθνους μας. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που συμπεριφέρονται με δειλία, προδοτικά», είπε ο Βολόντιν.

«Αλίμονο, για τέτοιους «πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας» δεν υπάρχει διαδικασία αφαίρεσης της υπηκοότητας και απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας. Ίσως όμως αυτό θα ήταν καλό», είπε σε ανάρτησή του στο Telegram.

«Τι πιστεύετε;», ρώτησε στη συνέχεια τους ακόλουθούς του σε αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Επικαλέστηκε την περίπτωση της Οβσιανίκοβα

Για να αναδείξει την άποψή του, ο πρόεδρος της Δούμας επικαλέστηκε την περίπτωση της Οβσιανίκοβα που έγινε διάσημη στα μέσα Μαρτίου κρατώντας σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση ένα πλακάτ που έγραφε «Όχι στον πόλεμο».

Η Ρωσίδα δημοσογράφος, η οποία είχε εγκαταλείψει τη δουλειά της στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο κανάλι Pervy Kanal, έγινε ανταποκρίτρια στην Ουκρανία και τη Ρωσία για τη μεγάλη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ανακοίνωσε ο γερμανικός ειδησεογραφικός όμιλος.

«Τώρα θα δουλέψει για μια χώρα του ΝΑΤΟ, θα δικαιολογήσει τις παραδόσεις όπλων στους Ουκρανούς νεοναζί, θα στείλει ξένους μισθοφόρους για να πολεμήσουν τους στρατιώτες μας και να υπερασπιστούν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας», είπε ο Βολόντιν.

Είναι απίθανο ένα δραστικό μέτρο όπως η αφαίρεση υπηκοότητας να υλοποιηθεί χωρίς την έγκριση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όμως, οι δηλώσεις του Βολόντιν καταδεικνύουν ούτως ή άλλως το ολοένα και πιο εχθρικό κλίμα που επικρατεί στη Ρωσία ενάντια σε κάθε φωνή που υψώνεται ενάντια στη στρατιωτική επίθεση που έχει εξαπολύσει η Μόσχα κατά της Ουκρανίας από τις 24 Φεβρουαρίου.

Το Κρεμλίνο έχει εντείνει την καταστολή τις τελευταίες εβδομάδες, συλλαμβάνοντας χιλιάδες διαδηλωτές, μπλοκάροντας ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

{https://www.in.gr/}

Recommended For You