Ρωσικά πολεμικά πλοία εμφανίστηκαν μεταξύ Ιονίου και Τάραντα

Το ιταλικό Μέσο ανάλυσης τέτοιων δεδομένων ItaMilRadar έγραψε ότι το «Βαριάγκ» ενδέχεται να είναι ο λόγος για τον οποίο ένα ΝΑΤΟϊκό αεροσκάφος RCAF Lockheed CP-140 έκανε ασυνήθιστες κυκλικές πτήσεις πάνω από το Ιόνιο, στα δυτικά της Ζακύνθου.

Τα ρωσικά σκάφη αφήνουν τη βάση τους στην Ταρτούς της Συρίας και βγαίνουν στη Μεσόγειο, όπου πλέουν και αμερικανικά αεροπλανοφόρα όπως το «Τρούμαν» – στην πραγματικότητα η Μεσόγειος έγινε το δεύτερο μέτωπο της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Αυτή τη φράση υπέγραψε ο δημοσιογράφος της Repubblica Τζανλούκα ντι Φέο, βλέποντας «στα ανοιχτά της Απουλίας» να πλέει το ρωσικό καταδρομικό «Βαριάγκ». Το εν λόγω «Βαριάγκ» είναι «το δίδυμο αδελφάκι του ‘‘Μοσκβά’’», του πλοίου που βυθίστηκε στον Εύξεινο Πόντο είτε από δύο αντιπλοϊκούς ουκρανικούς πυραύλους.

Ο Ντι Φέο έγραψε ότι η ναυτική παρουσία των Ρώσων στη Μεσόγειο «έχει στόχο να αμφισβητήσει τη Δύση», κρίνοντας από συγκεκριμένα γεγονότα: «Παντού στον κόσμο, από τη Βαλτική μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό, υποβρύχια και φρεγάτες βγήκαν στα διεθνή ύδατα για να δείξουν στον κόσμο τη ρωσική βούληση να συνεχίσει την αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ».

Στην Απουλία, πάντως, πήγε το «Βαριάγκ» προερχόμενο από το Ιόνιο Πέλαγος και συνοδευόμενο από το αντιτορπιλικό «Ναύαρχος Τρίμπουτς» που του παρείχε «αντιαεροπορική και ανθυποβρυχιακή προστασία».

Το ρωσικό πλοίο καταγράφηκε σε δορυφορικές φωτογραφίες προ ημερών, σε απόσταση 200 μιλίων από τον Τάραντα όπου ελλιμενίζεται ο ιταλικός Στόλος.

Το ιταλικό Μέσο ανάλυσης τέτοιων δεδομένων ItaMilRadar έγραψε ότι το «Βαριάγκ» ενδέχεται να είναι ο λόγος για τον οποίο ένα ΝΑΤΟϊκό αεροσκάφος RCAF Lockheed CP-140, με αποστολή τη θαλάσσια επιτήρηση, έκανε ασυνήθιστες κυκλικές πτήσεις πάνω από το Ιόνιο, στα δυτικά της Ζακύνθου.

Υπενθύμισε, δε, ότι σε αυτά τα νερά θα πλεύσει ξανά το αεροπλανοφόρο «Τρούμαν» που βρίσκεται και αυτό στο Ιόνιο. Για το «Βαριάγκ» παρατήρησε ότι έχει πορεία ανατολική, «προς την Κρήτη». 

Με πληροφορίες από protagon.gr

Recommended For You