Σάκης Ρουβάς: Το «χρέος» του στον Δάκη και ο συγκινητικός αποχαιρετισμός

Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν πως ο άνθρωπος που «ανακάλυψε» τον Σάκη Ρουβά ήταν ο Δάκης.

Ο Δάκης, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο, ήταν ένας άνθρωπος γενναιόδωρος στα αισθήματα και στη συμπεριφορά του. Ποτέ δεν ένιωσε ανταγωνιστικά απέναντι στους νεότερούς του καλλιτέχνες και πάντα έτεινε χέρι βοήθειας στα νέα ταλέντα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που του οφείλουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» είναι και ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος ήταν ανακάλυψη του Δάκη.

«Είναι Απόκριες και έχω πάει στην Πάτρα για μια εμφάνιση. Ένα χορό, των οδοντοτεχνιτών» θυμήθηκε ο Δάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε πολλά χρόνια αργότερα.

«Περιμένω λοιπόν τη σειρά μου για να εμφανιστώ. Και ξαφνικά βλέπω έναν νεαρό μαζί με δύο κοπέλες, χορεύτριες, φορούσε ένα λευκό τζιν κι ένα λευκό φανελάκι -το θυμάμαι σαν τώρα- και τραγουδούσε ένα τραγούδι του Καρβέλα, “Τα μαύρα τα εσώρουχά σου”. Ήταν εντυπωσιακός και σκέφτηκα αυτό το είδος λείπει από την ελληνική μουσική σκηνή -τότε- και του είπα, “αν σε ενδιαφέρει, έλα στην Αθήνα” και του έδωσα το τηλέφωνό μου. Καθόμασταν σε ένα τραπέζι πίσω πίσω…».

Έτσι κι έγινε. «Του τηλεφώνησα, ήρθε στην Αθήνα και συνεργαστήκαμε στο Show Center.

Τον πίστευα πάρα πολύ και χαίρομαι που το είχα διακρίνει. Καμαρώνω. Ήταν ένα χαρούμενο παιδί, αισιόδοξο, τρελούτσικο, μες την καλή χαρά» συμπλήρωσε ο Δάκης, ο οποίος σύστησε τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε τραγουδιστή στον Ηλία Ψινάκη και στην δισκογραφική εταιρεία του, τη MINOS.

Ο θάνατος του Δάκη, όπως ήταν φυσικό, συγκίνησε τον Σάκη Ρουβά ο οποίος αποχαιρέτησε τον παλιό του φίλο με μια ανάρτηση.

«Πάντα θα θυμάμαι το πόσο δοτικός ήσουν, το πόσο απλόχερα με βοήθησες όταν ακόμα έψαχνα τα πατήματά μου. Σε ευχαριστώ. Στα τραγούδια σου θα βρίσκω πάντα τις θύμησές μας. Καλό σου ταξίδι Δάκη μας».

Η ανάρτηση του Σάκη Ρουβά για τον Δάκη:

 


Αρθρογράφος:


Πηγή: ieidiseis.gr

Recommended For You