Σεισμός στο Καστελόριζο: 4,3 Ρίχτερ στα παράλια της Τουρκίας

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής κοντά στο Καστελόριζο και συγκεκριμένα στα παράλια της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμη Λέκκα, ο οποίος μίλησε στο newsit.gr, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,3 Ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται περίπου στα 10 χιλιόμετρα.

Τόνισε πως σημειώθηκε 15 χιλιόμετρα μακριά από το Καστελόριζο. 

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,3 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 12 χλμ, ενώ το επίκεντρο του σεισμού ήταν 7 χλμ δυτικά της πόλης Κας της Τουρκίας.

Νωρίτερα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, έγινε γνωστό πως ο σεισμός σημειώθηκε ανατολικά του Καστελόριζου, στις 11:02.

Ελάχιστα αισθητός ο σεισμός

Ελάχιστα αισθητή έγινε από τους κατοίκους του Καστελόριζου η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 11 π.μ στην περιοχή της Τουρκίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Αμύγδαλος η σεισμική δόνηση έγινε ελάχιστα αντιληπτή και δεν προκλήθηκαν από αυτήν ούτε ζημιές, ούτε και υπήρξε ανησυχία στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου 

Πηγή: newsit.gr

Recommended For You