Σκηνικό φρίκης στο γηροκομείο στον Κορυδαλλό – “Τους έδεναν στα καλοριφέρ και στα κρεβάτια, ήταν υποσιτισμένοι”

“‘Αρχισαν να φεύγουν συνέχεια νεκροφόρες΄”, λέει άνθρωπος που έμενε απέναντι από το γηροκομείο.

Για τις θλιβερές αποκαλύψεις για το γηροκομείο στον Κορυδαλλό, που φαίνεται πως αποτελούσε τόπο βασανισμού για δεκάδες ηλικιωμένους, μίλησαν στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, ένας περίοικος της δομής και μια πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο.

Όπως είπε η πρώην εργαζόμενη, “εκτός από υποσιτισμένους ασθενείς, υπήρχαν άλλοι που δεν ελάμβαναν πλήρως την φαρμακευτική αγωγή που έπρεπε”, καθώς δεν τους χορηγούνταν όλα τα φάρμακα τους.

“Τους έδεναν στα καλοριφέρ και στα κρεβάτια, με την δικαιολογία ότι οι τρόφιμοι είναι επιθετικοί. Όταν ένας ψυχιατρικός ασθενής παίρνει ελλιπή αγωγή, προφανώς θα είναι επιθετικός”, είπε η πρώην υπάλληλος του γηροκομείου.

Μάλιστα, επεσήμανε πως “το επισκεπτήριο των συγγενών επιτρεπόταν τις ώρες 17:00-20:00 και η διεύθυνση του γηροκομείου πίεζε το προσωπικό να είναι όλα στην εντέλεια στις 17:00 για να μην αντιληφθούν κάτι όσοι συγγενείς πήγαιναν στον χώρο”.

Ο γείτονας του γηροκομείου επεσήμανε ότι “από την ημέρα που ξεκίνησε να λειτουργεί, πριν από πέντε χρόνια, γέμισε σχεδόν αμέσως, αλλά ενώ στην αρχή έρχονταν ασθενοφόρα, μετά άρχισαν να φεύγουν συνέχεια νεκροφόρες και ο κόσμος απηύδησε. Ποιος τολμούσε να μπει μέσα; Δεν επιτρεπόταν σε κανέναν να έχει σχέσεις με τους ασθενείς. Χθες στις 14:30 πήραν κάποιον παππού να τον πάνε σε κάποιο γηροκομείο. Όταν βρουν άλλο κρεβάτι θα πάρουν και τους άλλους. ΘΑ κλείσει, δεν υπάρχει περίπτωση”.

Πηγή: thetoc.gr

Recommended For You