Σκύλος εντόπισε επικίνδυνο δραπέτη φυλακών – Και τώρα παίρνει αμοιβή

Ο Ron και η Cindy Ecklund απολάμβαναν ένα σαββατιάτικο απόγευμα στην αυλή τους όταν ο σκύλος τους, ένα σοκολατί λαμπραντόρ με το όνομα Tucker, άρχισε να γαβγίζει έντονα.

«Συνήθως, αν τον φωνάξω, επιστρέφει αμέσως στο σπίτι» περιέγραψε ο Ron Ecklund στο ABC News. Όταν ο Tucker δεν το έκανε, αντιλήφθηκε πως κάτι γινόταν καθώς το σκυλί είναι γενικά φιλικό με τους ανθρώπους.

Το ζευγάρι πήγε στον κήπο του, περιμένοντας να δει κάποιον πεζοπόρο, στον οποίο γαβγίζει ο σκύλος, αλλά αντ’ αυτού, ήρθε αντιμέτωπο με τον Michael Burham, δραπέτη των φυλακών της περιοχής που καταζητούνταν για μία εβδομάδα.

«Ξαφνικά, το άτομο σηκώνεται και είναι ο Michael – τον αναγνωρίζω αμέσως» είπε ο Ron Ecklund, σημειώνοντας πως τον γνώριζε από τις εικόνες που είχαν δημοσιευτεί στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Burham απέδρασε από τις φυλακές της κομητείας Γουόρεν στην Πενσυλβάνια στις 6 Ιουλίου, χρησιμοποιώντας ένα σχοινί από σεντόνια για να κατέβει από την οροφή της φυλακής. Τις επόμενες οκτώ ημέρες, η απόδραση αποτελούσε ζήτημα μείζονος ανησυχίας για τους ντόπιους και οι αρχές έκαναν καθημερινές συνεντεύξεις Τύπου υπενθυμίζοντας στους κατοίκους να μην τον πλησιάσουν, σε περίπτωση που βρεθεί μπροστά τους.

Όπως τούς είπε ο δραπέτης, είχε «κατασκηνώσει» στο σπίτι τους. 

«Νόμιζα ότι είχε φύγει. Ποτέ δεν πίστευα ότι ήταν στην αυλή μου» επεσήμανε ο Ecklund και έκανε γνωστό πως γύρισε στο σπίτι και κάλεσε την αστυνομία, αλλά ο Burham πρόλαβε να το σκάσει.

Τελικώς, ωστόσο, εντοπίστηκε σε έναν κοντινό δρόμο και συνελήφθη από τις αρχές.

Η μεγάλη επιτυχία του Tucker στον εντοπισμό του δραπέτη, εξασφαλίζει στην οικογένεια και την αμοιβή που είχε ορίσει την αστυνομία. Αναμένεται να λάβουν 2.000 δολάρια.

Ο ανταμοιβή του ίδιου του σκύλου, θα είναι μία ζουμερή μπριζόλα.

Με πληροφορίες από ABC News

Recommended For You