Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τα 3 παιδιά στον Αγιο Παντελεήμονα: Η μητέρα τα έστελνε για να ζητιανεύουν

Ο σύντροφος κατηγορείται επιπρόσθετα για βία κατά υπαλλήλων και εξύβριση, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις για ενδοοικογενειακή βία και μία για εκμετάλλευση ανηλίκου σε επαιτεία.  Ο 54χρονος αν και του εξηγήθηκε ο σκοπός της μετάβασης των αστυνομικών στην οικία, τους επιτέθηκε.

Τα ανήλικα τέκνα διέτρεχαν σοβαρό κίνδυνο όπως διαπιστώθηκε από την προανακριτική έρευνα του τμήματος Αγίου Παντελεήμονα και από κοινού με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης μετέβησαν στην οικία των κατηγορουμένων, τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ για την σύλληψη του συντρόφου και της μητέρας των τριών παιδιών, ηλικίας από τριών έως εννέα ετών, ελληνικής καταγωγής, τα οποία ζούσαν μέσα σε κατσαρίδες και ποντίκια στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Όπως εξακριβώθηκε, οι συνθήκες διαβίωσης των ανηλίκων ήταν επικίνδυνες για την υγεία τους και κατόπιν των ανωτέρω η 30χρονη και ο 54χρονος, συνελήφθησαν.

Τα τρία (3) ανήλικα, με εντολή του κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παίδων» για Ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, σήμερα (7-4-2022) το πρωί στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα σε συνεργασία με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, δύο (2) ημεδαποί (30χρονη και 54χρονος), κατηγορούμενοι για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και απλές σωματικές βλάβες. Ο άνδρας κατηγορείται επιπρόσθετα για βία κατά υπαλλήλων και εξύβριση. Ο 54χρονος αν και του εξηγήθηκε ο σκοπός της μετάβασης των αστυνομικών στην οικία, τους επιτέθηκε με χρήση σωματικής βίας.

Ειδικότερα, την 6-4-2022 καταγγέλθηκε στο Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα ότι σε οικία στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, διαβιούν σε επικίνδυνες για την υγεία τους συνθήκες τρία (3) ανήλικα παιδιά, μαζί με την ημεδαπή μητέρα τους και τον ημεδαπό σύντροφό της. Επιπρόσθετα καταγγέλθηκε ότι η κατηγορούμενη χρησιμοποιούσε τα ανήλικα τέκνα της για επαιτεία στο Μοναστηράκι.

Επιπρόσθετα, σε βάρος του 54χρονου εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις για ενδοοικογενειακή βία και μία απόφαση για εκμετάλλευση ανηλίκου σε επαιτεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

{https://www.skai.gr/}

 

Recommended For You