Σούνακ για Μητσοτάκη: Σκοπός του ήταν να τραβήξει την προσοχή στα μάρμαρα

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, επέμεινε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων στα περί αθέτησης συμφωνίας από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις δηλώσεις που αυτός έκανε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Στη συνεδρίαση με ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό, ο ηγέτης των Εργατικών σερ Κιρ Στάρμερ είπε: «Αφήστε το Μουσείο, είναι ο Πρωθυπουργός που έχει χάσει τα λογικά του (his marbles). Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήρθε στο Λονδίνο για να τον συναντήσει. (Ο Πρωθυπουργός) Μιας χώρας που είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ, ένας οικονομικός σύμμαχος, μια από τους πιο σημαντικούς εταίρους μας στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Αλλά αντί να αξιοποιήσει αυτή τη συνάντηση για να συζητήσει αυτά τα σοβαρά θέματα, προσπάθησε να τον γελοιοποιήσει και ακύρωσε την τελευταία στιγμή. Γιατί τέτοια πολιτική μικρότητα, Πρωθυπουργέ;», ανέφερε

Ο κ. Σούνακ απάντησε: «Ασφαλώς πάντοτε είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σημαντικά θέματα ουσίας με τους συμμάχους μας, όπως η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ή η ενίσχυση της ασφαλείας μας. Αλλά όταν ήταν ξεκάθαρο πως ο σκοπός μιας συνάντησης δεν ήταν να συζητήσουμε ουσιαστικά ζητήματα του μέλλοντος, αλλά αντίθετα να τραβήξει την προσοχή και να αναθερμανθούν θέματα του παρελθόντος, δεν ήταν αρμόζον… Αλλά επιπλέον όταν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις είχαν γίνει επ’ αυτού του θέματος προς αυτή τη χώρα και μετά αθετηθήκαν, ίσως να μοιάζει ξένο σε εκείνον (τον Στάρμερ), αλλά η άποψή μου είναι πως όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις θα πρέπει να τις κρατούν», ανέφερε.

Η ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί συμφωνίας να μη μιλήσει ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα των Γλυπτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Recommended For You