Στάση εργασίας για τους γιατρούς στα νοσοκομεία

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη 14/06 οι νοσοκομειακοί γιατροί από τις 11:00 έως τις 15:00, ενώ στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ για την στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών: «Τα λειτουργικά προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων διογκώνονται εκθετικά κάθε ημέρα που περνάει, ενώ η εργασιακή υπερεξόντωση των ελάχιστων σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες εναπομεινάντων υγειονομικών έχει ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Η υποβάθμιση και εγκατάλειψη του ΕΣΥ επί δεκαετίες έχει οδηγήσει στην δημιουργία ενός δυστοπικού περιβάλλοντος που έχει αρνητική επίπτωση στην παρεχόμενη περίθαλψη.

Η υποστελέχωση, η συνολική υποχρηματοδότηση του συστήματος, οι χαμηλές αμοιβές, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, δεν επιλύονται με την ιδιωτικοποίηση λειτουργιών των νοσοκομείων, ούτε με την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ούτε με την προκήρυξη θέσεων συντονιστών διευθυντών.

Διεκδικούμε:

Επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου πριν τις αντισυνταγματικές περικοπές του 2012.
Μαζικές προσλήψεις τόσο γιατρών και νοσηλευτών, όσο και όσων άλλων ειδικοτήτων απαιτούνται.
Μόνιμη δουλειά, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς όλων των υγειονομικών, 13ο και 14ο μισθό, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους υγειονομικούς.
Να καταργηθούν οι νόμοι που ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ.
Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα νοσοκομεία.
Αποκλειστικά δημόσια, υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλους τους κατοίκους της χώρας».

Recommended For You