Σταμάτης Κριμιζής:”Είμαστε οι χειρότεροι εχθροί του εαυτού μας. Τα δεδομένα δεν είναι ευχάριστα”

Σχετικά με το αν είναι εφικτός ο εποικισμός στον πλανήτη Άρη δήλωσε: «Θεωρητικά, είναι δυνατόν. Πρακτικά, ο εποικισμός, που συζητείται κυρίως για τον Άρη δεν είναι δυνατός. Η επίσκεψη και εξερεύνηση με μια ανθρώπινη αποστολή είναι ένα άλλο πράγμα. Αν και σήμερα, με τα ρομποτικά διαστημόπλοια μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα από το ανθρώπινο πλήρωμα το οποίο πιθανόν να προσεδαφιστεί και θεωρώ πως θα γίνει μέχρι την δεκαετία του ’30».

«Αλλά θα είναι μια εξερεύνηση, δεν θα είναι ένας εποικισμός, όπως έχει πει ο κύριος Μασκ. Δεν είναι σοβαρός σε αυτό το θέμα. Τον έχω ακούσει προσωπικά. Μάλιστα με έναν συνάδελφο καθόμασταν και του λέω για ρώτησε τον “Τι άμυνα έχει ένα διαστημόπλοιο αν γίνει μια ηλιακή έκρηξη και τα πρωτόνια που ξεπερνούν 2 εκατοστά το ατσάλι, αρχίζουν και χτυπούν τους αστροναύτες και τις αστροναύτισσες στο πλήρωμα;”. Σκέφτηκε λιγάκι και είπε “Θα στρέψουμε το διαστημόπλοιο στην κατεύθυνση του ήλιου κι έτσι δεν θα μας πιάσει”. Αυτό είναι μια τεράστια ανοησία. Έχω γράψει διατριβή για την διάχυση των πρωτονίων. Δεν έχει συνειδητοποιήσει τις δυσκολίες του» σχολίασε και εξήγησε τα μαγνητικά πεδία και την κινητικότητα του ηλιακού ανέμου. 

Αναφορικά με την Γη τόνισε πως: «Οπωσδήποτε υπάρχει ημερομηνία λήξης, η οποία είναι πολύ μακριά, 2-3 δισεκατομμύρια χρόνια, αλλά στην πραγματικότητα το ανθρώπινο είδος έχει δυσκολία να διαρκέσει, όλα αυτά τα δισεκατομμύρια χρόνια, διότι είμαστε οι χειρότεροι εχθροί του εαυτού μας. Τα δεδομένα δεν είναι ευχάριστα».

Έπειτα επεσήμανε: «Αναφερθήκατε ήδη στην κλιματική αλλαγή, που είναι γεγονός. Αυτή είναι μια θανατηφόρα απειλή για το ανθρώπινο είδος. Είμαι σχετικά αισιόδοξος ότι όταν η ανθρωπότητα φτάσει στο χείλος του γκρεμού, έχει μια εφευρετικότητα, που πιστεύω ότι η τεχνολογία μπορεί να μας σώσει, αλλά αυτό δεν είναι απολύτως σίγουρο. Το δεύτερο είναι το να γίνει ένας πυρηνικός πόλεμος. Αυτό θα είναι οπωσδήποτε καταστροφικό για την ανθρωπότητα. Γι’ αυτό νομίζω ότι η ημερομηνία λήξης είναι δύσκολη να την προβλέψει κανείς, διότι εξαρτάται από εμάς».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την ύπαρξη ή όχι εξωγήινων απάντησε ότι: «Τα UFO είναι οπτικές απάτες σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα. Στατιστικά υπάρχει ζωή αλλού. Έχουμε ενδείξεις αλλά όχι αποδείξεις». Και συνέχισε λέγοντας: «Σε μια παρατήρηση σε εξωπλανήτη βρέθηκαν υδρατμοί. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως υπάρχει νερό σε εξωπλανήτες. Ξέρετε, το σύνθημα της εξερεύνησης πλανητικού μας συστήματος που είχαμε τοποθετήσει, ήταν ”κοιτάξτε το νερό”. Γιατί το νερό είναι η ζωή. Το ξέραμε για την γη, αλλά δεν γνωρίζαμε που αλλού υπάρχει. Έκτοτε, ανακαλύψαμε ότι υπάρχει νερό στον Δία, υπάρχουν ωκεανοί στα φεγγάρια του Δία, υπάρχουν ωκεανοί στα φεγγάρια του Κρόνου, υπάρχει νερό στις ατμόσφαιρες των απωτέρων πλανητών, ακόμη και παγωμένο νερό στον Πλούτωνα. Το εξερευνήσαμε μόλις πριν από 7 χρόνια για πρώτη φορά και υπάρχουν παγωμένες λίμνες. Το νερό υπάρχει παντού. Άρα αυτό, μας δείχνει πως υπάρχει ζωή κι αλλού, αλλά δεν μπορούμε να απαντήσουμε αν υπάρχει έλλογη ζωή, γιατί θα πρέπει να σκεφτόμαστε τις αποστάσεις.

Για το αν πιστεύει σε όσα ακούγονται για τα UFO απάντησε κατηγορηματικά αρνητικά και είπε πως η NASA έχει ειδικό γραφείο σχετικό.

«Δεν πιστεύω στα UFO. Η απάντηση βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και παρατηρήσεις. Όσες φορές υπήρξαν επιστημονικά δεδομένα με παρατηρήσεις και όργανα απεδείχθη ότι ήταν οπτικές απάτες».

Σταμάτης Κριμιζής: Η ιστορία για την πτώση αεροσκάφους και τους εξωγήινους | tanea.gr

Ο διαστημικός επιστήμονας και ακαδημαϊκός, που διετέλεσε επικεφαλής της NASA και σχεδίασε και υλοποίησε δεκάδες διαστημικές αποστολές αποκάλυψε επίσης και μία απίστευτη και άγνωστη μέχρι τώρα ιστορία για την πτώση αεροσκάφους που μετατράπηκε σε βιομηχανία εξωγήινων στο Νέο Μεξικό.

«Θα σας πω ένα περιστατικό δίχως ονόματα. Κάποιος, φοβερός πιλότος έκανε πειράματα με αεροπλάνα που είχαν μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή του ήχου. Οι πιλότοι, γιατί ήταν δύο, αποφάσισαν να δουν αν η εξάτμιση ήταν ολική καύση ή περιείχε ακόμη άκαυτο υλικό. Λένε”εε εντάξει δεν βάζουμε μία σπίθα για να δούμε;”. Έβαλαν τη σπίθα, έγινε έκρηξη… ευτυχώς μπόρεσαν και άνοιξαν τα αλεξίπτωτα και έπεσαν στη Γη. Όταν το πήρε είδηση η υπηρεσία, έκλεισε όλη την περιοχή του Νέου Μεξικού. Και εκεί, βγήκε η φήμη ότι έπεσαν εξωγήινοι. Τότε η κυβέρνηση αποφάσισε να το συγκαλύψει».

Recommended For You