Στα χέρια της Αστυνομίας 28χρονος αετονύχης τσαντάκιας: Δείτε πως έκλεβε ανυποψίαστους επιβάτες στο αεροδρόμιο [βίντεο]

Ο νεαρός από τη Συρία άρπαζε τις τσάντες στο Ελευθέριος Βενιζέλος και πούλαγε τα κλοπιμαία στο κέντρο της Αθήνας

Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του Αερολιμένα Αθηνών το βράδυ της 16ης Απρίλη, με την κατηγορία της κλοπής κατ’ εξακολούθηση.

Ο 28χρονος Σύρος που μπαινόβγαινε στις φυλακές για παρόμοια αδικήματα συνήθιζε να αρπάζει τσάντες από ανυποψίαστους επιβάτες στον Διεθνή Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.

Στη συνέχεια άλλαξε ρούχα για να μην γίνεται εύκολα αναγνωρίσιμος και διέφευγε από το αεροδρόμιο χρησιμοποιώντας λεωφορείο, ενώ φρόντιζε να ξεφορτώνεται τις κλεμμένες αποσκευές κατά μήκος της διαδρομής, για να μην μπορούν να τον εντοπίσουν οι ιδιοκτήτες τους στην περίπτωση που αντιλαμβάνονταν την κλοπή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπών από επιβάτες που κινούνταν στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αλλά και διαρρήξεων- κλοπών από σταθμευμένα οχήματα πέριξ του αεροδρομίου, ταυτοποιήθηκε ο δράστης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Η μέθοδος δράσης του 28χρονου τσαντάκια

Μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές που είχε αφαιρέσει νωρίτερα από επιβάτη του αεροδρομίου.

Όπως εξακριβώθηκε από την προανακριτική έρευνα, ο 28χρονος Σύρος δρούσε μεθοδικά και οργανωμένα. Αρχικά κατόπτευε τον χώρο για εντοπισμό επιβατών, από τους οποίους αφαιρούσε τσάντες και αποσκευές, όταν αυτοί ήταν απασχολημένοι.

Συχνά άλλαζε ενδυμασία, προκειμένου να καταστεί δυσκολότερος ο εντοπισμός του και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πράξης του, επιβιβάζονταν σε Μέσο Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορείο) και διέφευγε.

Επιπλέον, φρόντιζε να πετάξει στη διαδρομή τα σακίδια και τις τσάντες που αφαιρούσε, ενώ τα κλεμμένα αντικείμενα τα διοχέτευε σε κλεπταποδόχους στις περιοχές της πλατείας Ομονοίας και του Μοναστηρακίου.

Από την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν -12- περιπτώσεις κλοπών, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής του δραστηριότητας συνεχίζεται.

Επιπρόσθετα, ο 28χρονος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δείτε τα βίντεο:

 

 

 

 

 

{https://www.thetoc.gr/}

Recommended For You