Στην Καλαμάτα ο Μητσοτάκης την Πέμπτη: Θα μιλήσει για το νέο ΕΣΠΑ

Στις 11:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην έναρξη των εργασιών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για το Νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Το νομό Μεσσηνίας και ειδικότερα την πόλη της Καλαμάτας επισκέπτεται την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και στη συνέχεια στο δημαρχείο Μεσσήνης.

Στις 11:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην έναρξη των εργασιών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για το Νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το δημαρχείο της Καλαμάτας.

Μητσοτάκης σε δημάρχους: Η Πολιτεία οφείλει να ενισχύει τα νησιά με υποδομές

Εν τω μεταξύ την Τετάρτη, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους δημάρχους των 42 νησιών της χώρας με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων.

Στη σύσκεψη πήραν το λόγο όλοι οι επικεφαλής των μικρών νησιωτικών δήμων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα έργα που έχουν προχωρήσει στα νησιά τους και στη συνεργασία που έχουν με την κυβέρνηση, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ακόμη.

«Η Πολιτεία μας οφείλει να ενισχύει συνέχεια τα νησιά μας με υποδομές, να δημιουργεί νέες δουλειές για τους νέους μας, να φροντίσει για τη συγκοινωνία, για τις τοπικές δομές υγείας και εκπαίδευσης και βέβαια να σας βοηθήσει να κάνετε πράξη την πράσινη μετάβαση, κάτι το οποίο μπορεί να αναδειχθεί σε μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα, ειδικά για τα μικρότερα νησιά μας. Ξέρετε ότι είναι πολλά αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν, αλλά πιστεύω ότι η κυβέρνησή μας έχει αποδείξει ότι έχει τη θέληση να σκύψει πάνω στα προβλήματα, ειδικά των μικρών νησιών» τόνισε στην αρχή της συνάντησης ο πρωθυπουργός, ο οποίος κατέγραψε τις τοποθετήσεις των Δημάρχων, αναφέρθηκε στις ειδικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και στις αναπτυξιακές δυνατότητες που έχουν.

Πηγή: cnn.gr

Recommended For You