Στην τελική ευθεία η «ναυμαχία» για τις κορβέτες και η «εξίσωση» του εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ – Το παρασκήνιο και οι αποφάσεις

του Κώστα Σαρικά

Στόχος είναι έως τα τέλη Μαΐου οι μνηστήρες να έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους ώστε το Ναυτικό Επιτελείο να μπορεί να τις επεξεργαστεί, να ζητήσει αλλαγές ή διευκρινίσεις πριν τις θέσει υπόψη της πολιτικής ηγεσίας, ώστε να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.


Λύση στην δύσκολη «εξίσωση» η οποία περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ 200 HN κλάσης «ΥΔΡΑ» αλλά και την απόκτηση τουλάχιστον τεσσάρων καινούργιων κορβετών ψάχνει το Πολεμικό Ναυτικό. Με τους επιτελείς να εργάζονται εντατικά με βάση όλα τα δεδομένα τα οποία έχουν ως αυτή τη στιγμή στη διάθεσή τους ενώ ακόμη υπάρχει ένας ακόμη σημαντικός άγνωστος. Αφορά τα ελληνικά ναυπηγεία και συγκεκριμένα τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τα οποία εμφανίζονται ως το μεγάλο φαβορί για να αναλάβουν το κατασκευαστικό έργο.

Όμως, όσο υπάρχουν ακόμη «γκρίζες ζώνες» σε νομικά ζητήματα που αφορούν την επόμενη ημέρα των ναυπηγείων τόσο καθυστερούν οι προτάσεις των «μνηστήρων» για το συνολικό κόστος τόσο των καινούργιων κορβετών όσο και για τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων ΜΕΚΟ. Κρίσιμος μήνας αναμένεται να είναι ο Μάιος όπου εκτιμάται ότι οι «σκόπελοι» θα έχουν ξεπεραστεί ώστε η ιδιοκτησία των ναυπηγείων να μπορεί να δώσει τις αναμενόμενες απαντήσεις στις εταιρείες οι οποίες επιθυμούν να «χτίσουν» τις καινούργιες ελληνικές κορβέτες.

Ταυτόχρονα όμως με το ζήτημα των κορβετών «τρέχει» και το project το οποίο αφορά των εκσυγχρονισμό των τεσσάρων ΜΕΚΟ. Με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να προετοιμάζουν προτάσεις-πακέτο που αφορούν συνολικά και τα δύο προγράμματα. Όμως, όπως ξεκαθαρίζουν στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού ναι μεν τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο η ίδια εταιρεία να κερδίσει και τα δύο προγράμματα όμως αυτό δεν θεωρείται και δεδομένο. Σε κάθε περίπτωση τα βασικά κριτήρια για το Πολεμικό Ναυτικό, πέρα από το οικονομικό σκέλος της πρότασης, αφορούν τόσο την αξιοπιστία του κατασκευαστή όσο και τον χρόνο παράδοσης, ο οποίος «καίει» τον Στόλο.

Στα σενάρια που επεξεργάζονται οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού για τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων ΜΕΚΟ κλάσης «ΥΔΡΑ» περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο σημαντικό μέρος των εργασιών να πραγματοποιηθούν στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας όπου υπάρχει η σχετική τεχνογνωσία όσο και οι ανάλογες τεχνικές δυνατότητες. Σε μια τέτοια περίπτωση σίγουρα θα υπάρχει κέρδος τόσο χρονικό όσο και στο κόστος των εργασιών. Αφού, άλλωστε, το Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει την πολυτέλεια με δεδομένες τις μεγάλες επιχειρησιακές ανάγκες να στερηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα των υπηρεσιών των ΜΕΚΟ καθώς μέχρι να παραληφθούν οι πρώτες δύο Belharra, οι γερμανικές φρεγάτες αποτελούν τα πιο ισχυρά πλοία του Στόλου τα οποία αναλαμβάνουν τις μεγαλύτερες και πλέον «επίπονες» αποστολές.

Η λύση στα νομικά ζητήματα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά θα σηματοδοτήσει ουσιαστικά την είσοδο στην τελική ευθεία. Με τους μνηστήρες να αναμένεται να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες απόλυτα κοστολογημένες προτάσεις και με σαφές χρονοδιάγραμμα τόσο για την κατασκευή των κορβετών όσο και για τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ. Με το Πολεμικό Ναυτικό να έχει ξεκαθαρίσει ότι το συνολικό κόστος δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ και για τα δύο προγράμματα.

Στόχος είναι έως τα τέλη Μαΐου οι μνηστήρες να έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους ώστε το Ναυτικό Επιτελείο να μπορεί να τις επεξεργαστεί, να ζητήσει αλλαγές ή διευκρινίσεις πριν τις θέσει υπόψη της πολιτικής ηγεσίας, ώστε να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Με τα Στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού να μην κρύβουν την αγωνία τους με δεδομένη την ρευστή τόσο γεωπολιτική όσο κυρίως οικονομική κατάσταση και να επιθυμούν να κλείσει το συντομότερο δυνατό η συμφωνία ώστε να γίνει το δεύτερο και εξίσου ουσιαστικό βήμα για την ενίσχυση του Στόλου έπειτα από το «deal» για τις τρεις γαλλικές φρεγάτες Belharra.{https://newpost.gr/}

Recommended For You