Στη Σμύρνη Ερντογάν και Μπαχτσελί ετοιμάζουν νέα κλιμάκωση: Θα παρακολουθήσουν μαζί τουρκική άσκηση στο Αιγαίο

Σε κλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις συνεχίζει να ποντάρει ο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς αύριο θα μεταβεί μαζί με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί στη Σμύρνη προκειμένου να παρακολουθήσουν τουρκική άσκηση στο Αιγαίο.

Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης ο Τούρκος πρόεδρος και ο ακροδεξιός εταίρος του θα μεταβούν από κοινού στη Σμύρνη για να παρακολουθήσουν τη στρατιωτική άσκηση EFES που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου.

Τουρκικά ΜΜΕ: Σενάρια εισβολής σε ελληνικά νησιά
Και τα τουρκικά ΜΜΕ όμως συνεχίζουν να δυναμιτίζουν το κλίμα της έντασης, καθώς μιλούν ακόμα και για σενάρια εισβολής σε ελληνικά νησιά.

Σε πάνελ στο CNN Turk ο διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet, Αχμέτ Χακάν, ξεκίνησε μια συζήτηση αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, και αναρωτήθηκε αν η Ελλάδα θέλει να γίνει πολιτεία των ΗΠΑ. «Μήπως η Ελλάδα γίνεται πολιτεία των ΗΠΑ; Γιατί το λέμε αυτό; Διότι φαίνεται πως υπάρχει σχέδιο των ΗΠΑ που εκτελείται μέσω της Ελλάδας. Υπάρχουν σχεδόν 10 βάσεις και ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ‘ποιον θέλουν να απειλήσουν με τόσες βάσεις που χτίζουν”», είπε.

Τότε ο αναλυτής Χακάν Μπαϊράκτσι παρενέβη, λέγοντας πως η Τουρκία για να αντιμετωπίσει το ρεζιλίκι θα πρέπει να κάνει απόβαση σε δύο ελληνικά νησιά! «Ίσως να μην έχουν υπολογίσει κάτι. Η Τουρκία, για να αντιμετωπίσει αυτή το ρεζιλίκι, μπορεί να κάνει μια επιχείρηση εδώ, να ρίξει μια σφαλιάρα, να κάνει απόβαση σε δύο νησιά εδώ και να πει πως “εγώ δεν είμαι επιθετική χώρα”. Τότε θα ρεζιλευτεί η ελληνική εξωτερική πολιτική και θα καταρρεύσει και η πολιτική των ΗΠΑ. Επιπλέον, στην εσωτερική πολιτική σκηνή θα πει πως “δεν επιτέθηκα στην Ελλάδα, απλά της έδωσα μήνυμα πως αν συνεχίσει την επιθετική πολιτική εγώ θα κάνω αυτά”».

Πηγή: iefimerida.gr

Recommended For You