Στο «μικροσκόπιο» του Υπουργείου Εσωτερικών ο δήμαρχος Ιάσμου

«Κατασκεύασε» δύο… εγκληματικές οργανώσεις στην Ελλάδα, συνεχίζει τις ανυπόστατες καταγγελίες και το ξήλωμα συνεργατών. Για ακόμη μία φορά η Ροδόπη απασχολεί την πανελλαδική επικαιρότητα για αρνητικό λόγο, το σχόλιο του Στ. Γιαλάογλου

Στο «μικροσκόπιο» του Υπουργείο Εσωτερικών έχει τεθεί ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, οι εμπρηστικές ενέργειες του οποίου ερευνώνται για τυχόν παρανομίες. Αναλυτικά, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επικοινώνησε, για το ζήτημα που έχει προκύψει εξαιτίας των ενεργειών του δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ιωάννη Σάββα και «του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω δημάρχου προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος» όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Ιάσμου είχε προβεί σε μία ακόμη πρωτοφανή απόφαση, ξηλώνοντας όλους τους αντιδημάρχους, αναλαμβάνοντας όλες τις αρμοδιότητες στο πρόσωπό του και αφήνοντας κατηγορίες για… εγκληματικές οργανώσεις, χωρίς φυσικά κανένα δημόσιο στοιχείο. Μάλιστα, αφενός επικαλείται συμμετοχή υπηρεσιακών κι αιρετών στην «Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETO» του Γκιουλέν, την οποία φυσικά θεωρεί εγκληματική οργάνωση μόνο η Τουρκία κι όχι η Ελλάδα, ενώ επίσης «κατασκεύασε» την εγχώρια… εγκληματική οργάνωση, την οποία ο ίδιος τιτλοφόρηρε ΕΥΡ-ΑΚΗ και κατηγόρησε δημόσια τον Ευριπίδη Στυλιανίδη ως εμπλεκόμενο. Όλες οι σοβαρές καταγγελίες, δεν συνοδεύονται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, από κάποιο επιχείρημα, αντιθέτως στις ανακοινώσεις «καλύπτονται» από φράσεις όπως «ισχυρές ενδείξεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ» για τις ενέργειες Οντέρ Μουμίν έχει συγκροτηθεί Πειθαρχικό Συμβούλιο για το θέμα, με απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Εν τω μεταξύ, τα τελευταία 24ωρα ο δήμαρχος Ιάσμου χρησιμοποίησε για ακόμη μία φορά τον επίσημο λογαριασμό του Δήμου στο Facebook, για να ανακοινώσει ότι ως… επικεφαλής του συνδυασμού «Εμπρός» θέτει εκτός παράταξης δέκα συνεργάτες του, εννιά μουσουλμάνους και μία χριστιανή, χωρίς να κάνει γνωστούς τους λόγους.

Πανελλαδική δυσφήμιση
Για ακόμη μία φορά ο Οντέρ Μουμίν φέρνει τη Ροδόπη στο πανελλαδικό προσκήνιο, με εμφανίσεις του ακόμη και σε πανελλαδικά ΜΜΕ, αλλά για αρνητικό λόγο. Τα αυταρχικά «ξηλώματα» συνεργατών, οι αβάσιμες (δημόσια τουλάχιστον) καταγγελίες εις βάρος γνωστών πολιτικών κι αυτοδιοικητικών, και φυσικά ο χαρακτηρισμός της FETO ως «Παγκόσμιας Τρομοκρατικής Οργάνωσης» κατά το αφήγημα Ερντογάν, δυσφημίζουν τη Ροδόπη πανελλαδικά. Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος φαίνεται πως έχει καταντήσει το Δημοτικό Συμβούλιο διακοσμητικό στοιχείο, αφού ενεργεί χωρίς να φέρνει ζητήματα στο δημόσιο διάλογο, έχοντας έρθει σε ρήξη με τα κορυφαία στελέχη της παράταξής του κι έχοντας επίσης… «ξηλώσει» όλους τους αντιδημάρχους από τις θέσεις τους κι αναλάβει ο ίδιος όλα τα καθήκοντα.

«Και να που η Θράκη έγινε και πάλι θέμα συζήτησης για τους λάθος λόγους» παρατηρεί σε αναλυτικό του σχόλιο στον απόηχο όλων των παραπάνω ο δικηγόρος Στέργιος Γιαλάογλου. Και αναλύει: «Η ακατάσχετη και ασυνάρτητη φλυαρία ενός αυτοδιοικητικού από τη μειονότητα, σήκωσε μια συζήτηση που τείνει να γίνει επικίνδυνη, καθώς η βιασύνη της είδησης είναι πολλές φορές σε βάρος της αλήθεια. Ακούμε για Γκιουλενιστές στη Θράκη, για εγκληματικές οργανώσεις που εποφθαλμιούν δημάρχους, η ατμόσφαιρα αρχίζει να επιβαρύνεται επικίνδυνα.

Η μόνη αλήθεια σε ό,τι ακούγεται και λέγεται είναι ότι έχουμε έναν προφανώς παραβατικό αυτοδιοικητικό, ο οποίος κάνει κατάχρηση της δημόσιας εξουσίας που του ανέθεσε η Πολιτεία ως εκλεγμένο από τον λαό και έχει προσωπικά προβλήματα. Η συμπεριφορά του δεν ερμηνεύεται με τη λογική ούτε δικαιολογείται από το νόμο και τα πλαίσια λειτουργίας που έχουν οριστεί. Ο διχαστικός, επιθετικός, ασυνάρτητος, συγχυτικός μονόλογός του, ο συγκεκαλυμμένος ναρκισσισμός του, η καθημερινή κατάχρηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιεί για να υβρίζει και να συκοφαντεί συντοπίτες του, διεγείρει σε ανυπακοή και διακινδυνεύει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας».

Recommended For You