Συλλήψεις τριών ατόμων σε Άργος, Λεβίδι και Λουτράκι για βεγγαλικά και κροτίδες

Σταύρος Ζορμπαλάς

Συνελήφθησαν σε Αργολίδα, Αρκαδία και Κορινθία, τρία άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και κροτίδων.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ελέγχων, ενόψει των Εορτών του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης πυροτεχνικών ειδών.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 400 κροτίδες.

Στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων, ενόψει των Εορτών του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και λοιπών πυροτεχνικών ειδών, συνελήφθησαν σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις, τρία άτομα, 2 ημεδαποί, ηλικία 30 και 48 ετών, αντίστοιχα, καθώς και 24χρονος αλλοδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών περί βεγγαλικών και κροτίδων, για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Ελληνική Αστυνομία

Στην πρώτη περίπτωση, στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν, συνολικά και κατασχέθηκαν 390 κροτίδες και 2 βεγγαλικά.

Στη δεύτερη περίπτωση, στο Λεβίδι Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός, γιατί σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα, βρέθηκαν 7 κροτίδες, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Στην τρίτη περίπτωση, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε οικία του, βρέθηκαν, συνολικά και κατασχέθηκαν:

• 220 πυροτεχνήματα,
• 206 βεγγαλικά,
• 5 κροτίδες,
• 2 καπνογόνα,
• 1 αυτοσχέδια βάση πυροτεχνημάτων,
• 1 κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα,
• ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 8,2 γραμμαρίων.

{https://www.ertnews.gr/}

Recommended For You