Συνάντηση Μπάιντεν – Μητσοτάκη στις 16 Μαΐου στον Λευκό Οίκο

Ως ευκαιρία επιβεβαίωσης της ισχυρής διμερής συνεργασίας και εορτασμού των 201 ετών της ελληνικής ανεξαρτησίας, χαρακτηρίζει ο Λευκός Οίκος την συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τον Μάϊο, όπου μεταξύ άλλων θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση και με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, με φόντο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλά και τις κυρώσεις ΗΠΑ και Ευρώπης στη Μόσχα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, “ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανυπομονεί να υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου 2022. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού παρέχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε την ισχυρή διμερή μας συνεργασία και να γιορτάσουμε τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας. Οι ηγέτες θα συζητήσουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες με τους Συμμάχους και τους εταίρους για την υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας και την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία για την απρόκλητη επιθετικότητά της. Θα συζητήσουν τη στενή μας συνεργασία σε παγκόσμιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής ασφάλειας. Οι ηγέτες θα κάνουν απολογισμό των κοινών μας προσπαθειών για την προώθηση της παγκόσμιας ασφάλειας μέσω του NATO, καθώς και των κοινών μας στόχων για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή. Θα γιορτάσουν επίσης την ιστορία, τις δημοκρατικές αξίες και τους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς που έχουν ενώσει τους λαούς και τις χώρες μας για γενιές”.

Σημειώνεται πως παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην 145η Τελετή Αποφοίτησης του Κολλεγίου της Βοστώνης, για την Τάξη του 2022, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαϊου.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν επίσης η αντιπρόεδρος και επικεφαλής του προσωπικού του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου και επικεφαλής του NYHQ Site στην Pfizer Inc, Yolanda Lyle, ο ιερέας και αγγειοχειρουργός, π. Nicholas A. Sannella, ένας εκ των ευεργετών του Κολλεγίου, ο Patrick T. Stokes και η Arivee Vargas Rozier-Byrd, ανώτερο στέλεχος της φαρμακευτικής εταιρείας Vertex Pharmaceuticals.

{https://www.news247.gr/}

Recommended For You