Συναγερμός στη Βρετανία για άγνωστη μορφή ηπατίτιδας – Τουλάχιστον 70 παιδιά στο νοσοκομείο

Συναγερμός από την εμφάνιση μίας άγνωστης μορφής ηπατίτιδας έχει σημάνει σε Βρετανία και Σκωτία, μετά την εμφάνιση δεκάδων περιστατικών σε παιδιά, τα οποία χρειάστηκε να νοσηλευτούν για να αποφύγουν τις δυσάρεστες επιπλοκές.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 60 παιδιά κάτω των 10 ετών έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία στη Βρετανία, ενώ άλλες 10 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί έως τώρα στη Σκωτία.

Όπως αναφέρουν στη Βρετανία, έχει δοθεί ειδική οδηγία στους γονείς των παιδιών, προκειμένου να παρατηρούν τα παιδιά τους και να ενημερώνουν άμεσα το σύστημα Υγείας σε περίπτωση εμφάνισης ίκτερου στο συκώτι ή άλλων «περίεργων» συμπτωμάτων.

Όπως ανέφεραν οι γιατροί, καμία από τις περιπτώσεις των παιδιών που νόσησαν και νοσηλεύτηκαν, δεν αφορούσε τους γνωστούς πέντε τύπους ηπατίτιδας, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό στην ιατρική κοινότητα.Ιδιαίτερα στη Σκωτία, τα 11 παιδιά που νοσηλεύτηκαν ήταν ηλικίας από ενός έτους έως και πέντε. Οι ειδικοί έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν αποκλείεται η πηγή της άγνωστης μορφής ηπατίτιδας, να είναι η Covid-19, ή κάποιος άλλος ιός. Πηγή: https://www.skai.gr

Recommended For You