Συνομιλία ηγετών της Δύσης με αντικείμενο την Ουκρανία αργότερα σήμερα

Βασιλης Δημόκας

Ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ρουμανίας, της Ιαπωνίας, κρατών μελών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συμμετάσχουν επίσης στην τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα συνομιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και άλλους ηγέτες αργότερα σήμερα με θέμα την επιβολή σκληρότερων κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας και την περαιτέρω στήριξη της Ουκρανίας, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ρουμανίας, της Ιαπωνίας, κρατών μελών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συμμετάσχουν επίσης στην τηλεφωνική επικοινωνία.
Νωρίτερα, ένας ανώτερος αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας της Βρετανίας ενημέρωσε τον Τζόνσον και τους υπουργούς της βρετανικής κυβέρνησης για την εκτίμηση του Λονδίνου αναφορικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, σημείωσε ο εκπρόσωπος. 
«Η επόμενη φάση του πολέμου είναι πιθανόν ένας πόλεμος φθοράς που ενδέχεται να διαρκέσει πολλούς μήνες. Η Ρωσία θα στοχεύσει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα του αριθμού των στρατιωτών της, ωστόσο η Ουκρανία έχει ήδη δείξει ότι αυτό είναι απίθανο να είναι καθοριστικό από μόνο του», είπε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος μεταφέροντας την αξιολόγηση του αξιωματούχου, ο οποίος δεν κατονομάστηκε.

«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η Ρωσία δεν έχει αντλήσει διδάγματα από προηγούμενες αποτυχίες στη βόρεια Ουκρανία», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο. {https://politic.gr/}

Recommended For You