Συρία: Νεκροί 10 εργαζόμενοι σε πετρελαιοπηγή – «Βλέπουν» εμπλοκή του ISIS στην επίθεση

Δεν διευκρινίζεται το είδος της επίθεσης ή από ποιους έγινε

Νεκροί 10 εργαζόμενοι σε πετρελαιοπηγή στην ανατολική Συρία και ακόμη δύο τραυματίστηκαν από επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής τους.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Sana «δέκα εργαζόμενοι σκοτώθηκαν και δύο άλλοι τραυματίστηκαν σε τρομοκρατική επίθεση που έγινε κατά τριών λεωφορείων που μετέφεραν τους εργαζομένους από το Αλ-Ταΐμ στο Ντέιρ Εζόρ, στο ανατολικό τμήμα της χώρα».

Σημειώνεται ότι, δεν διευκρινίζεται το είδος της επίθεσης ή από ποιους έγινε.

Ωστόσο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δηλώνει ότι «η επίθεση έγινε από πυρήνες προσκείμενους στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ)», κοντά στην πετρελαιοπηγή δυτικά του Ντέιρ Εζόρ.

«Η επίθεση ξεκίνησε με την πυροδότηση εκρηκτικών μηχανισμών ενώ περνούσαν τα λεωφορεία, πριν τα μέλη του ΙΚ να αρχίσουν να πυροβολούν κατά των οχημάτων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ενώ οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία ανακοίνωσαν χθες ότι ξεκίνησαν επιχείρηση κατά του ΙΚ σε συνεργασία με το διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, τρείς ημέρες έπειτα από αιματηρή επίθεση στο βόρειο τμήμα της χώρας.

πηγή: cnn.gr

Recommended For You