ΣΥΡΙΖΑ: Νέα γραμματέας η Ράνια Σβίγκου, εν μέσω έντασης – Η απάντηση Τσίπρα σε Πολάκη

Με ποσοστό 76,5% εκλέχθηκε νέα γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Ράνια Σβίγκου και αναπληρωτής γραμματέας ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή των 38 μελών της Κεντρικής Επιτροπής που μαζί με τον πρόεδρο, τη γραμματέα και τον αναπληρωτή γραμματέα θα απαρτίζουν την Πολιτική Γραμματεία.

Τα μέλη που εκλέχθηκαν είναι τα κάτωθι:

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΑ

ΑΡΑΠΗ – ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΦΗ

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ

ΔΟΥΡΟΥ ΡΕΝΑ

ΔΟΥΣΗ ΜΑΓΚΥ

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ

ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΚΑΒΑΔΙΑ ΑΝΝΕΤΑ

ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΕΦΗ

ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ

ΚΝΗΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΚΟΛΤΣΙΔΑ ΔΑΝΑΗ

ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ

ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΟΣ

ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΧΑΡΙΣ

ΜΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΞΑΝΘΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ

ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΟΣ

ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΟΣ

ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ

ΦΙΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ

ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

Αντέδρασε ο Πολάκης – Αυστηρή απάντηση Τσίπρα

Πάντως, η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τη Ράνια Σβίγκου για τη θέση της γραμματέως προκάλεσε αμηναχία σε μέρος των «300» της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ουσιαστικά τόσο οι «προεδρικοί» όσο και η «Ομπρέλα» χωρίστηκαν στα δυο.

Ο Παύλος Πολάκης δεν συμφώνησε με την υποψηφιότητα Σβίγκου, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για πρόσωπο που δεν στήριξε τη διεύρυνση. Αυτό είναι «απολύτως ψευδές», σχολιάζουν συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Από την «Ομπρέλα», ο Θοδωρής Δρίτσας μίλησε για μη συνθετική πρόταση, αφού προέρχεται από την εσωκομματική μειοψηφία.

Τον λόγο πήρε ο Αλέξης Τσίπρας δίνοντας αυστηρή απάντηση πρώτα στον Παύλο Πολάκη ότι «δεν είσαι εσύ ο αυθεντικός εκφραστής των 172.000 μελών», αλλά «τα εκπροσωπούν ο καθένας και καθεμία από μας». Στρεφόμενος και προς τον Θοδωρή Δρίτσα ανέφερε ότι «εγώ έκανα μια συνθετική πρόταση και σήμερα αντί να δω χαρούμενα πρόσωπα, βλέπω πρόσωπα θλιμμένα». Ο κ. Τσίπρας σημείωσε, συμφωνα με πληροφορίες, πως έκανε μια πρόταση με αξιολογικά κριτήρια για το ποιος είναι ικανός για να κάνει αυτή τη δουλειά, χωρίς να υπολογίζει από ποια τάση προέρχεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε 38 πρόσωπα για το όργανο της Πολιτικής Γραμματείας, στο οποίο επιπρόσθετα συμμετέχουν ex officio o πρόεδρος και οι δύο γραμματείς. Επιπλέον κατατέθηκαν ακόμη τέσσερις υποψηφιότητες από την πλευρά της «Ομπρέλας», οι Νίκος Φίλης, Μιχάλης Σαμπατακάκης, Αννέτα Καββαδία και Πάνος Λάμπρου.

Ο Στέλιος Παππας κατέθεσε πρόταση για να σπάσει σε δύο κάλπες η πρόταση γραμματέα και αναπληρωτή γραμματέα (προφανώς για να δοθεί δυνατότητα περισσότερων λευκών στην υποψηφιότητα της Ράνιας Σβίγκου η οποία δυσαρεστήσε και μερίδα της Κίνησης μελων). Την πρότασή του υπερψηφισαν μόλις πέντε, μεταξύ των οποίων ο Παύλος Πολάκης και ο Γιάννης Μουζάλας.

Με πληροφορίες από skai.gr

Recommended For You