ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. για Δημητριάδη

 

Η παραίτηση του γεν. γραμματέα του πρωθυπουργού αποτελεί ομολογία ενοχής

Καθιστάται αδύνατο για την Κομμουνδούρου να κρύψει τον ενθουσιασμό της ύστερα από την παραίτηση του, μέχρι πρότινος γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη. Η τροπή που πήρε η υπόθεση Predator, η αλήθεια είναι πως κύλησε όπως ακριβώς θα επιθυμούσε η πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό μπορεί να διαπιστωθεί από το ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. βρισκόταν στα γραφεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού την στιγμή που κυκλοφόρησε η αιφνιδιαστική είδηση και εκείνος προέβη σε δήλωση. “Η παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ομολογία ενοχής. Και σε κάθε περίπτωση δεν αναιρεί τις ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού, αντιθέτως τις επιβεβαιώνει. Κάποια στιγμή, λοιπόν, οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. Γιατί εδώ δεν είναι ένα απλό ζήτημα, είναι ζήτημα δημοκρατίας“, δήλωσε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε κάνοντας αναφορά στην 108η θέση δημοσιογραφίας.

Το ζήτημα σε δεύτερη ανάγνωση οδήγησε σε πιο σκληρή κριτική περί “καθεστώς Μαξίμου” και σε “ψέματα” όχι μονάχα Κοντολέωντα μα και Γεραπετρίτη – Πιερακάκη : ” Το καθεστώς Μαξίμου πιάστηκε επ’αυτοφόρω και ο επικεφαλής του καθεστώτος, ο κ. Μητσοτάκης, προφανώς όχι μόνο γνώριζε αλλά είναι ο ενορχηστρωτής των υποκλοπών. Τώρα προσπαθεί να διασωθεί θυσιάζοντας τους στενότερους και πιο έμπιστους συνεργάτες του. Οι παραιτήσεις και των δύο, ωστόσο, αποτελούν και παραδοχή πως όσα έλεγαν η κυβέρνηση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου τόσους μήνες ήταν χυδαία ψέματα. Ακόμα και όσα έλεγαν οι κ.κ. Κοντολέων, Πιερακάκης και Γεραπετρίτης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας πριν από μόλις μία εβδομάδα“.

Έγκυρες πηγές της Κομμονδούρου αναφέρουν ότι το βαρύ πολιτικό ζήτημα της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη με το λογισμικό Predator συνδέεται άμεσα με το όνομα του Γρηγόρη Δημητριάδη. Υπάρχουν φήμες, μάλιστα, ότι στα στοιχεία αγοράς υπάρχει εμπλοκή καθαρά με το όνομα του, κάτι το οποίο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σύντομα.

Οι παρεμβάσεις

Καθώς η υπόθεση του Predator διαδραματίζεται, υπάρχει “πυρκαγιά” στο πολιτικό παρασκήνιο . Ο κ. Ανδρουλάκης έχει αναπτύξει ισχυρές συμπάθειες σε ηχηρά ονόματα στην οικονομική ζωή της Ελλάδας. Πηγές αναφέρουν πως πίσω από την υπόθεση Δημητριάδη κρύβονται δύο τέτοιου βεληνεκούς παρεμβάσεις, δύο άτομα με οικονομική δύναμη και μεγάλη επιροή στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας, ανεξάρτητα από κόμματα, μα και εκτός από αυτήν. Οι παρεμβάσεις αυτές οδήγησαν τον πρωθυπουργό να ζητήσει την παραίτηση του Δημητριάδη ώστε να χαλαρώσουν τα πνεύματα. Βέβαια, αν θα χαλαρώσουν ή αν θα ξεσπάσει προεκλογικό τσουνάμι, είναι κάτι που θα το δούμε στο άμεσο μέλλον.

 

Recommended For You