Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων

Ένα σοβαρό συμβάν έλαβε μέρος σε σχολείο στην Νεάπολη της Νίκαιας. Εκλεγμένο μέλος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου της Νεάπολης όπου κατείχε τη θέση του ταμία υπεξαίρεσε το ποσό του ταμείου του συλλόγου και όλο το υλικό που κατείχε ως ταμίας. Η θητεία της ως μέλος του συλλόγου είχε τερματιστεί από τον Ιούνιο του 2022 με το πέρας της σχολικής χρονιάς διότι δεν είχε δικαίωμα πλέον για συμμετοχή στον Σύλλογο Γονέων του γυμνασίου λόγω του ότι δεν είχε πλέον παιδιά να φοιτούν στο σχολείο.

Παρά τις προσπάθειες των υπολοίπων μελών από τον Ιούνιο του 2022 και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2022 να τους παραδώσει το ταμείο και τα υλικά αυτή ήταν εξαφανισμένη και δεν απαντούσε σε κανέναν, κατακρατώντας παράνομα το ταμείο και τα υλικά του συλλόγου. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων αναγκάστηκε να καταγγείλει το συγκεκριμένο άτομο καταθέτοντας μήνυση κατά της στην αστυνομία. Το γεγονός γίνεται ακόμη πιο δυσάρεστο διότι η συγκεκριμένη είναι και εκλεγμένο αιρετό μέλος του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και ασκεί δραστηριότητες που της έχουν ανατεθεί από την δημοτική αρχή.

Δυστυχώς, τα μέλη των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων χρησιμοποιούν τους συλλόγους των σχολείων για την αναρρίχηση τους στην πολιτική σκηνή της εκάστοτε δημοτικής αρχής χωρίς να ασκούν τα καθήκοντα τους στο εκάστοτε σχολείο που εκλέγονται γι’ αυτό ας είμαστε όλοι προσεκτικοί όταν ασκούμε το δικαίωμα της ψήφου μας είτε στα σχολεία είτε στις δημοτικές εκλογές είτε σε οποιεσδήποτε άλλες εκλογές. Ας μαθαίνουμε πρώτα ποιος είναι ο κάθε υποψήφιος και τι έργο έχει προσφέρει προτού εκλεγεί για να είναι πιο κατάλληλα τοποθετημένη η ψήφος μας ώστε να εκλέγονται ικανά και αξιόλογα άτομα. Δυστυχώς στη Νίκαια και τον Ρέντη επικρατεί απόλυτος σκοταδισμός από όλους σχεδόν τους εκλεγμένους σε όλα τα επίπεδα.

Recommended For You