Τέσσερα χρόνια φυλάκιση σε δύο νεαρούς πρόσφυγες για τη φωτιά στη Μόρια

 

Σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης καταδίκασε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Βορείου Αιγαίου δύο 18χρονους Αφγανούς για τον εμπρησμό του ΚΥΤ Μόριας το βράδυ της 8ης προς 9η Σεπτεμβρίου 2020.

Οι δύο ανήλικοι τότε πρόσφυγες είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε πέντε χρόνια φυλάκιση. Ωστόσο, σήμερα το εφετείο μείωσε την πρωτόδικη ποινή αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή όπου εκτίουν την ποινή τους.

Δεδομένης της σημερινής ποινής οι δυο νεαροί θα ζητήσουν την αποφυλάκιση τους, αφού έχουν εκτίσει το 1/3 της ποινής τους.

Όπως έκανε γνωστό η δικηγόρος τους Βίκυ Αγγελίδου, ο ένας αφήνεται ελεύθερος με απόφαση του τριμελούς ανηλίκων και ο άλλος θα εμφανιστεί στις 5 Ιουλίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ανηλίκων Αθηνών και θα αφεθεί κι αυτός ελεύθερος.

Για τον εμπρησμό του ΚΥΤ Μόριας είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα άλλοι τέσσερις νεαροί Αφγανοί, σε δέκα χρόνια φυλάκιση.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους είχαν υποστηρίξει τότε ότι ο ένας και μοναδικός μάρτυρας που φέρεται να τους έχει αναγνωρίσει ανήκει στη φυλή των Παστούν με την οποία οι διαφορές είναι μεγάλες και από αυτό πηγάζει η μαρτυρία του.

 

Πηγή: efsyn.gr

Recommended For You