Τέσσερις συλλήψεις για το δυστύχημα στο Πέραμα

Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις για το νέο εργατικό δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη κατά το οποίο σκοτώθηκε ο 47χρονος Γιάννης Νομικός και τραυματίστηκαν σοβαρά ακόμα δύο συνάδελφοί του, σε πόδια και κεφάλι, όταν πτερύγιο έπεσε από τον γάντζο μεταφοράς του, λόγω έλλειψης κατάλληλου εξοπλισμού για την εκτέλεση των εργασιών με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν.

Η Λιμενική Αρχή Περάματος προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων: του πλοίαρχου του πλοίου, του τεχνικού ασφαλείας – επιβλέπων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, του εργοδότη του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και του εκπρόσωπου της επιχείρησης που διενεργούσε τις επισκευαστικές εργασίες.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν για ακόμα μία φορά ελλιπή μέτρα ασφάλειας, εντατικοποίηση και ανύπαρκτους ελέγχους κάνοντας λόγο για προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Το συνδικάτο μετάλλου αποφάσισε χθες 24ωρη απεργία για σήμερα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο πλαίσιο της οποία θα γίνει συγκέντρωση στην κεντρική πύλη της Ζώνης και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Μόλις τους τελευταίους έξι μήνες, το συνδικάτο Μετάλλου έχει κάνει τέσσερις απεργίες, δεκάδες καταγγελίες και στάσεις εργασίας για τα ζητήματα αυτά. Δεν είμαστε μάντεις, κάθε μέρα προειδοποιούμε για αυτό που βιώνουμε» τόνισε το σωματείο στην ανακοίνωσή του σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι περιμένουν άμεσα να μάθουν «αν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι δεν υπήρχε άδεια για τις εν λόγω εργασίες γεγονός που αφήνει έκθετους τη πλοιοκτήτρια εταιρεία και τον εργολάβο».

Recommended For You