Τα Οφέλη της Κοιν. Επιχειρηματικότητας από την Επίσκεψη της Λίλιαν Ηλιοπούλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες

Η Κα Λίλιαν Ηλιοπούλου παραβρέθηκε στις 21 και 22 Ιουνίου στο συνέδριο “Νέων Ηγετών της Ευρώπης” (Young Leaders Of Europe Conference) ως προσκεκλημένη του Ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τη Νέα Δημοκρατία Κου Στέλιου Κυμπουρόπουλου ως Συντονίστρια θεματικής ενότητας Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας γραμματεία Παραγωγικών Τομέων.

Συνέδριο Νέων Ηγετών της Ευρώπη

Στις 21 και 22 Ιουνίου 2022, η ΕΕ40 – το Δίκτυο Νέων Ευρωβουλευτών Κυμπουρόπουλου (EL-EPP), Peter-Hansen (DK-G/EFA), Vedrenne (FR-RE) και Moretti (IT -S&D), φιλοξένησε μια διήμερη αυτοπροσώπως διάσκεψη νέων εκλεγμένων πολιτικών από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρωτοβουλία, η οποία τελεί υπό την υψηλή αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ), υποστηρίχτηκε επίσης ενεργά από το  Πρόγραμμα Νέων Εκλεγμένων Πολιτικών της ΕτΠ (YEPs) και την Ομάδα Ευρωπαίων Τοπικών Ηγετών (ELL). Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχινάς ήταν εκείνος ο οποίος άνοιξε το συνέδριο.

Υπό το πρίσμα του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, είναι ζωτικής σημασίας να δώσουμε φωνή στους νέους μας που συμβάλλουν συγκεκριμένα στην πραγματική αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική και πέρα ​​από αυτήν. Το συνέδριο στις Βρυξέλλες επεδίωξε να δώσει στους νέους εκλεγμένους αξιωματούχους μια πλατφόρμα για να μοιραστούν τις ιδέες και τις εμπειρίες τους για την τοπική, εθνική και ευρωπαϊκή διάσταση, συμπεριλαμβανομένης της ευκαιρίας να συναντηθούν με τους αντίστοιχους Ευρωπαίους ομολόγους τους.

Περισσότεροι από 80 νέοι εκλεγμένοι αξιωματούχοι από όλη την ΕΕ συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες για τη διήμερη εκδήλωση, με μια σειρά προγραμματισμένων συζητήσεων και συνομιλιών που έλαβαν χώρα στους σημαντικότερους δημοκρατικούς θεσμούς της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου στο οποίο ήταν προσκεκλημένη η κυρία Λίλιαν Ηλιοπούλου συνομίλησε για ενδιαφέροντα θέματα με τον Ευρωβουλευτή κύριο Στέλιο Κυμπουρόπουλο, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών κύριο Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κύριο Μαργαρίτη Σχοινά, με τον Ευρωβουλευτή κύριο Ευάγγελο Μεϊμαράκη και με αρκετούς ευρωβουλευτές άλλων κρατών όσον αφορά την ανάπτυξη, τα προβλήματα, τις λύσεις και την χρηματοδότηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας που αφορούν την χώρα μας.

Αποκόμισε πολλές θετικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις για υποστήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Με αυτόν τον τρόπο η επιστροφή της συνοδεύτηκε από μία πολύ θετική επικοινωνία και ανταπόκριση των Ευρωβουλευτών για την επιχειρηματικότητα της Ελλάδος.

Η κα Λίλιαν Ηλιοπούλου έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

Recommended For You