Τεντόγλου: «Αυτό που έκανα σήμερα θεωρώ πως δεν μπορεί να το κάνει άλλος αθλητής»

Γεμάτος αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό του φάνηκε ο Μίλτος Τεντόγλου μετά τον αγώνα του στο Ευρωπαϊκό ομάδων.

Λίγο μετά τη νίκη του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων στίβου, με άλμα στα 8.34μ. και νέο φετινό ρεκόρ, ο 25 άλτης Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στον ΣΕΓΑΣ και δήλωσε τα εξής:

«Θεωρώ πως αυτό που έκανα εγώ σήμερα, το 8.34μ. με -1.3 αέρα, δεν μπορεί να το κάνει άλλος αθλητής αυτή τη στιγμή. Είδατε πως και οι υπόλοιποι σήμερα, που είναι πολύ καλοί αθλητές, δεν μπόρεσαν να κάνουν 8 μέτρα. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, έχω αυτοπεποίθηση. Πάντα έχω.

Δουλεύω ακόμη κάποιες λεπτομέρειες στα άλματά μου, ας πούμε σήμερα βγήκε μόνο το τελευταίο άλμα καλό αλλά θα μπορούσε να βγει στην αρχή, τέτοιες λεπτομέρειες κοιτάζουμε. Συνεχίζουμε. Είμαι ευχαριστημένος που έδωσα 16 πόντους στην Ελλάδα και να πω συγχαρητήρια στα παιδιά που έχουν αγωνιστεί ήδη και καλή επιτυχία στα παιδιά που θα αγωνιστούν. Πιστεύω πως το έχουμε, πάμε!

Όλοι οι αγώνες είναι έτσι (σ.σ. ευκαιρία για να διορθώνει τα λάθη του), αλλά αυτό ισχύει πιο πολύ για μένα. Για τα άλλα παιδιά αυτή η διοργάνωση μοιάζει πιο πολύ με ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θεωρώ πως είναι μία καλή εμπειρία».

«Είμαι καλός στο να προσπαθώ να βρω τα λάθη μου μέσα στον αγώνα», είπε αργότερα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και εξήγησε:

«Δεν το έκανα επίτηδες (σ.σ. που πήδηξε στην τελευταία προσπάθεια). Είχε αρνητικό αέρα, δεν είχε καλές συνθήκες και δυσκολεύτηκα, νομίζω όλοι δυσκολεύτηκαν δηλαδή αφού κανείς δεν έκανε οχτώ μέτρα. Στο τελευταίο άλμα έδεσα όλα τα λάθη μου μαζί και βγήκε. Μπορεί και να μην έβγαινε, στους προηγούμενους αγώνες δεν είχε βγει ας πούμε.

Ένας καλός αγώνας, μία καλή επίδοση και κοντά στο ρεκόρ αγώνα, το 8.38μ. που είναι και δικό μου ρεκόρ. Αν είχε καλό αγώνα σήμερα θα έκανα 8.40μ. φεύγα… Ο στόχος είναι να ανεβαίνουμε σιγά σιγά μέχρι το Παγκόσμιο, αυτό με νοιάζει εμένα».

Πηγή: gazzetta.gr

Recommended For You