Τι ερευνούν οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κεταμίνη: «Ίσως δούμε ανατροπές»

Την πορεία που ακολούθησε η κεταμίνη και τον τρόπο με τον οποίο έφτασε στην άτυχη Τζωρτζίνα ερευνούν τώρα οι δικηγόροι της κατηγορουμένης, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Το μεσημέρι της Κυριακής έφτασε στη ΓΑΔΑ ο ένας εκ των δυο συνηγόρων της κατηγορουμένης, Όθωνας Παπαδόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ερευνούμε την πορεία που ακολούθησε η κεταμίνη, ποιος την προμηθεύτηκε με και ποιον τρόπο και πώς την χρησιμοποίησε».

«Η κεταμίνη είναι μια ουσία που διακινείται με πολύ αυστηρό και ελεγχόμενο τρόπο και δεν μπορεί κανείς να την προμηθευτεί στο εμπόριο. Μπορεί να χρησιμοποιήθηκε από κάποιον χωρίς δόλο και ίσως δούμε κάποιες ανατροπές».

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν περιστατικά και εξελίξεις που έχουν επηρεάσει ψυχολογικά την εντολέα του, ενώ με δίκη του παρότρυνση θα συναντηθεί με τους προηγούμενους νομικούς παραστάτες της.

Η 33χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ τη Δευτέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου στις 12:00 το μεσημέρι θα κληθεί να απολογηθεί για όσα την κατηγορούν, μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε.

Σημειώνεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου, όλες αυτές τις ημέρες, από τη στιγμή της σύλληψής της μέχρι και σήμερα, δηλώνει άγνοια για την κεταμίνη, αρνούμενη την κατηγορία.

Μάνος Δασκαλάκης κατά Ρούλας Πισπιρίγκου: «Θέλω να μάθω από πού πήρε την κεταμίνη»
Από την πλευρά του, ο Μάνος Δασκαλάκης έχει επαναλάβει σε δηλώσεις του: «Θέλω την αλήθεια, θέλω να μάθω από πού πήρε την κεταμίνη».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Μπαμ», ο Μάνος Δασκαλάκης είπε πως δεν κρύβεται, δεν είναι εξαφανισμένος και θέλει να μάθει την αλήθεια.

Ερωτηθείς τι θα κάνει από εδώ και πέρα, μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου και την κατηγορία ότι εκείνη σκότωσε την 9χρονη κόρη τους Τζωρτζίνα με τη χρήση κεταμίνης είπε στον Πέτρο Κουσουλό «είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά».

Τι είναι η κεταμίνη, η τοξική ουσία που «ξεκλείδωσε» τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Η ουσία κεταμίνη ήταν αυτή που «ξεκλείδωσε» τον θάνατο της Τζωρτζίνας, του ενός από τα τρία παιδιά που πέθαναν μυστηριωδώς στην Πάτρα.

Η κεταμίνη είναι ένα αναισθητικό για χειρουργεία ζώων και ήπιο αντικαταθλιπτικό, το οποίο εντοπίστηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις του μεγαλύτερου από τα τρία παιδιά που πέθαναν στην Πάτρα, ενώ δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν η μικρή Τζωρτζίνα.

Η συγκεκριμένη αναισθητική ουσία μπορεί να είναι θανατηφόρα σε μεγάλες δόσεις. Επίσης, χρησιμοποιείται μόνο για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, δεν είναι διαθέσιμη στο εμπόριο, ενώ χορηγείται κυρίως για κτηνιατρικούς λόγους.

Η κεταμίνη είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται κυρίως για την πρόκληση και τη διατήρηση της αναισθησίας. Προκαλεί αποσυνδετική αναισθησία, μια κατάσταση που μοιάζει με έκσταση, παρέχοντας ανακούφιση από τον πόνο, και οδηγεί σε καταστολή και αμνησία.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αναισθησίας με κεταμίνη είναι η διατήρηση των αντανακλαστικών της αναπνοής και των αεραγωγών, η διέγερση της καρδιακής λειτουργίας με αυξημένη αρτηριακή πίεση και η μέτρια βρογχοδιαστολή. Αυτοί είναι και οι λόγοι για τους οποίους χρησιμοποιείται σε χειρουργεία ζώων.

Σε χαμηλότερες, υποαναισθητικές δόσεις, χρησιμοποιείται και για την καταπολέμηση της κατάθλιψης. Ωστόσο, η αντικαταθλιπτική δράση μεμονωμένης χορήγησης κεταμίνης εξασθενεί με τον καιρό και τα αποτελέσματα της επαναλαμβανόμενης χρήσης είναι αμφιλεγόμενα.

Οι ψυχιατρικές παρενέργειες είναι συχνές, καθώς και η αυξημένη αρτηριακή πίεση και η ναυτία. Η τοξικότητα στο ήπαρ και το ουροποιητικό είναι συχνή σε τακτικούς χρήστες υψηλών δόσεων για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Η κεταμίνη δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1962 και εγκρίθηκε για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το 1970. Χρησιμοποιήθηκε τακτικά σε σκύλους και άλογα και εκτενώς για χειρουργική αναισθησία στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Η κεταμίνη χρησιμοποιείται επίσης ως ψυχαγωγικό φάρμακο, τόσο σε σκόνη όσο και σε υγρή μορφή, που συχνά αναφέρεται ως «Special K» για τις παραισθησιογόνες και διασπαστικές της επιδράσεις. Είναι μια ουσία που χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο, στη συνέχεια πέρασε στα κλαμπ, ιδιαίτερα τη δεκαετία του 1980, όντας ένα από τα κυρίαρχα ναρκωτικά της εποχής.

{https://www.iefimerida.gr/}

Recommended For You