Τουρισμός για Όλους 2023: Αίτηση με ΑΦΜ για το voucher 150 ευρώ – Τι ισχύει για τους περσινούς δικαιούχους

Πώς θα γίνουν φέτος οι αιτήσεις για το «Τουρισμός για Όλους 2023» – Πότε η πρώτη κλήρωση

Tο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2023» αναμένεται να ξεκινήσει με το νέο γύρο αιτήσεων μέσω του vouchers.gov.gr και όσοι καλύπτουν τα εισοδηματικά κριτήρια, θα μπορούν να μπουν στην πρώτη κλήρωση που θα μοιράσει τις επιταγές. Οι νέες επιταγές θα έχουν ισχύ από τις αρχές Ιουλίου.

Όπως γίνεται και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι αιτήσεις θα γίνουν αμέσως μόλις «τρέξει» η διαδικασία αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2023». Φέτος, η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει κλιμακωτά, δηλαδή ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ.

Τουρισμός για Όλους 2023: Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία;

Πέρσι, οι αιτήσεις ξεκίνησαν από τα μέσα Ιουλίου. Για τη φετινή χρονιά, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν νωρίτερα, δηλαδή προς τα τέλη Ιουνίου κάτι το οποίο μένει να φανεί από τις επίσημες ανακοινώσεις που θα κάνει το υπουργείο Τουρισμού. Η κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2023» θα γίνει περίπου μία εβδομάδα μετά τις αιτήσεις.

Τουρισμός για Όλους 2023: Πώς θα κάνεις την αίτηση σου – Αναλυτικά τα βήματα

Όταν η πλατφόρμα ανοίξει για τον ΑΦΜ σου, θα μπορείς να μπεις με τους κωδικούς TAXISNet στο vouchers.gov.gr. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ακολουθήσεις τα εξής βήματα:

 • Καταχωρίζετε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
 • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
 • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
 • Καταχωρίζετε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος;

Δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2023», είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία είναι τα εξής:

ΑΤΟΜΙΚΟ (+ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ) ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ.

 • Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.
 • Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.
 • Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.
 • Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.

Σε ό,τι αφορά ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (Έγγαμοι+ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)

 • Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.
 • Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.
 • Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.
 • Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.
 • Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.

Δε θεωρούνται δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»:

 • οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 και 2023-2024 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,
 • οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Τουρισμός για Όλους 2023: Ποιοι παίρνουν 200 ευρώ αντί για 150;

Όπως ίσχυε και πέρσι, μέσω του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» χορηγείται οικονομική διευκόλυνση ύψους 150 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις, κατόπιν σχετικής τους ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης. Ειδικά, για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 200 ευρώ. Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Πώς «περνάς» το voucher 150 ευρώ στο κινητό;

Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων και γίνει η κλήρωση, εφόσον είσαι δικαιούχος του προγράμματος, θα λάβεις σχετική ενημέρωση μέσω email και SMS ότι η κάρτα σου είναι έτοιμη. Τότε, θα πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα για να μπορέσεις να τη δεις μέσα στην πλατφόρμα της Viva Wallet.

Αν δεν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:

 • Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Ενεργοποίησε το Τουρισμός για όλους Pass σου»
 • Δημιουργήστε τον κωδικό πρόσβασης σας ο οποίος θα πρέπει να αποτελείται από 5 έως 16 χαρακτήρες, να περιέχει τουλάχιστον ένα ψηφίο (1-9) και έναν ειδικό χαρακτήρα (π.χ. !@#$%^*).
 • Καταχωρήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για επιβεβαίωση
 • Καταχωρήστε τον κωδικό που λάβατε μέσω SMS στο κινητό σας τηλέφωνο και επιλέξτε Επιβεβαίωση

Αν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:

 • Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Δες το Τουρισμός για όλους Pass σου»
 • Πραγματοποιήστε είσοδο με το κινητό σας τηλέφωνο και το password σας
 • Επιλέξτε την ένδειξη Tourismos For All Pass

Τουρισμός για Όλους 2023: Τι ισχύει για τους περσινούς δικαιούχους;

Να σημειώσουμε ότι οι δικαιούχοι των περσινών voucher, θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου, ώστε στη συνέχεια να γίνει η πρώτη κλήρωση από την οποία θα αναδειχτούν οι νέοι δικαιούχοι για το καλοκαίρι του 2023. Τα voucher των 150 ευρώ μπαίνουν σε άυλη κάρτα στο κινητό και οι δικαιούχοι μπορούν να τα εξαργυρώσουν σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια και διαμονή.

Πηγή: neolaia.gr

Recommended For You