Το ΕΕΔΕΓΕ συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες επιχειρηματίες και επαγγελματίες ενισχύοντας τη θέση τους στην αγορά εργασία

Τη Γενική του Συνέλευση πραγματοποίησε το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, το Σάββατο 2 Απριλίου, στο Επιμελητήριο Πιερίας στην Κατερίνη, όπου προέβη στον απολογισμό των δράσεών του για το 2021 και το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς.

Στην ομιλία της, η πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του ΕΕΔΕΓΕ και στην πολύπλευρη δράση του, με γνώμονα τη στήριξη των γυναικών επιχειρηματιών και επαγγελματιών και την ενδυνάμωση της θέσης τους στην αγορά εργασίας.

“Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών, το οποίο απαρτίζεται από τις γυναίκες επιχειρηματίες και εκλεγμένες συμβούλους στα Επιμελητήρια της χώρας, συμμετέχει ενεργά σε όλες τις θεσμικές πρωτοβουλίες για την γυναικεία επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας στον σημαντικό ρόλο των Επιτροπών Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, ενώ πρωτοστατούμε στις διαβουλεύσεις πολλών νομοσχεδίων” ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Κουνενάκη-Εφραίμογλου.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην πολύ σημαντική πρωτοβουλία του ΕΕΔΕΓΕ για την πρόσκληση και ένταξη στη θερμοκοιτίδα “ΘΕΑ” του ΕΒΕΑ, καινοτόμων γυναικείων ομάδων που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο επιχειρείν. Ήδη αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στη θερμοκοιτίδα τα πρώτα επτά γυναικεία επιχειρηματικά σχήματα.

Τη Γ.Σ. χαιρέτισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη του τόπου. Στη Γενική Συνέλευση απηύθυναν, επίσης, χαιρετισμό η βουλευτής Πιερίας, κα ΜπέτυΣκούφα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Δίου-Ολύμπου, κα Ουρανία Κατσαμάκα – Χασιώτη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης και εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης, κα Πιπίτσα Μακρίδου. Επίσης, παρευρέθηκαν ο βουλευτής Πιερίας, κος Ξενοφών Μπαραλιάκος και ο Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Πιερίας, κος Γιώργος Δουλδούρας.

Recommended For You