Το κόλπο των Γερμανών που εξαφανίζει τη μούχλα από το σπίτι

Φαίνεται όμως πως υπάρχει μια «εύκολη» λύση για έστω ένα από αυτά τα προβλήματα και έρχεται από τη Γερμανία. Σύμφωνα με τη Sun, αυτή η τεχνική ακούει στο όνομα «stoffluften», και βασίζεται σε μία ούτως ή άλλως υγιή συνήθεια.

«Αερισμός – σοκ»

Αυτή είναι χονδρικά η μετάφραση του όρου στα ελληνικά, και όπως ακούγεται, συνίσταται στον απότομο αερισμό του σπιτιού με παγωμένο αέρα τον χειμώνα. Αυτό δημιουργεί ένα απότομο ρεύμα, ανταλλάσσοντας το μεγαλύτερο μέρος του ζεστού, υγρού αέρα μέσα στο σπίτι με κρύο αέρα από το εξωτερικό.

Αφού κλείσετε ξανά τα παράθυρα, καθώς η θερμοκρασία του φρέσκου αέρα αυξάνεται, απορροφά την περισσή υγρασία στο σπίτι. Μπορεί το άνοιγμα των παραθύρων τους κρύους μήνες να είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνετε συχνά.

Ορισμένοι ειδικοί λένε ότι πρέπει να το κάνετε δύο φορές την ημέρα, για 5 έως 10 λεπτά, κάθε πρωί και πριν τον ύπνο. Άλλοι θεωρούν πως η καλύτερη στιγμή για να ανοίξετε όλα τα παράθυρα και να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο είναι μετά το ντους ή το μαγείρεμα, όταν τα επίπεδα υγρασίας είναι στο υψηλότερο επίπεδο.

Ορισμένοι Βρετανοί και Γερμανοί χρησιμοποιούν τη μέθοδο εδώ και δεκαετίες και εκτιμούν πως βοηθά στην καταπολέμηση της δυσάρεστης μούχλας και της υγρασίας. Μιλώντας στα social media, ένας είπε: «Η μητέρα μου ήταν Γερμανίδα, το έκανε αυτό κάθε μέρα. Όσο κι αν κρύωνα, αυτό βοηθούσε πραγματικά με τη συμπύκνωση και τη μούχλα».

πηγή: reader.gr

Recommended For You